Doček Nove godine u regiji: Koliko će novca zaraditi Severina, Čola, Bajaga...

Radiosarajevo.ba
Doček Nove godine u regiji: Koliko će novca zaraditi Severina, Čola, Bajaga...

Proslava Nove 2016. godine u gradovima širom regije donosi zanimljive nastupe i muzičke goste. 

Javni doček Nove godine u Mostaru, Zenici, Tuzli, Banjoj Luci, Bihaću, Trebinju...

Novogodišnja noć u Sarajevu: Za zvijezde para nema...

Sarajevo: Javni doček Nove godine, ako sigurnosna situacija bude dobra

Krenimo redom:

Hrvatska

Sudeći prema pisanjima hrvatskih medija, trenutno najpopularnija muzička zvijezda Hrvatske Severina (Kojić) nastupat će u Dubrovniku, a trebala bi zaraditi 50.000 eura. Hvar će u najluđu noć uvesti Momčilo Bajagić Bajaga, također za isti iznos.

U Poreču ove godine na glavnom trgu pjeva Jelena Rozga za 30.000 eura. Nina Badrić će biti u Zagrebu, također za 30.000 eura. 

Šibenik, koji je lani s Dubioza kolektivom imao najbolji doček, njegovi će građani u 2016. ući uz Prljavo kazalište koje će zaraditi oko 20.000 eura, kao i Parni valjak u Rovinju.

Splićani će na rivi ludovati uz TBF, Saru Renar i Psihomodopop te DJ-a Peru FullHousea (ukupno 50.000 eura). A Riječani će odbrojavati s Hladnim pivom i Nenom Belanom za po 15.000 eura. Magazin će nastupati u Makarskoj za oko 10.000 eura.

Crna Gora

Na budvanskom glavnom trgu pjevat će Zdravko Čolić, rekorder po svoti, koja iznosi 100.000 eura. Tony Cetinski će za nastup u Bečićima dobiti 60.000 eura. 

U novogodišnjoj noći Podgoričane i sve goste grada zabavljat će Željko Josimović i Hari Mata Hari.

U Petrovcu, gosti će Novu godinu dočekati uz Šabana Šaulića, Gorana Karana i Coloniju, dok će Željko Bebek također nastupati u jednom hotelu u Bečićima, javljaju mediji

Srbija

I u Srbiji se svake godine organizira doček Nove godine na gradskim trgovima širom zemlje. 

Lepa Brena, Tropiko bend, Steven Seagal i njegov bend nastupit će u novogodišnjoj noći ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu, dok će za reprizu dočeka nastupiti Svetlana Ražnatović.

Beograd: Na novogodišnjem koncertu pjevaju Brena i – Steven Seagal

Brojne lokalne zvijezde i bendovi će nastupati, a njihov raspored možete pogledati ovdje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije