DJ Morales uhapšen u Japanu zbog - ekstazija: "To nije moje, neko mi je podvalio"

Hina
DJ Morales uhapšen u Japanu zbog - ekstazija: "To nije moje, neko mi je podvalio"
Foto: Facebook / David Morales

Američki DJ David Morales uhapšen je u nedjelju u Japanu nakon što je policija kod njega našla manju količinu ekstazija, objavili su japanski mediji.

Morales je uhapšen na aerodromu u Fukuoki na jugu Japana "zbog kršenja zakona o kontroli narkotika i psihotropnih droga", rekao je glasnogovornik policije.

Prema listu Asahi Shimbun, u njegovoj ručnoj prtljazi pronađene su pilule s 0,3 grama ecstasyja. Novine Sankei Shimbun pišu da je 56-godišnji DJ odbacio optužbe za krijumčarenje droge.

"To nije moje, neko mi je podvalio", rekao je Morales.

DJ, koji je vladao scenom u New Yorku 80-tih i 90-tih, a 1998. osvojio Grammy za remix godine, trebao je u subotu nastupiti u Fukuoki, a u nedjelju u Tokiju. Nekoliko je puta nastupio i u regiji, a bio je i u Sarajevu.

Japan ima vrlo represivnu politiku prema drogama. Posjedovanje ekstazija za osobnu upotrebu, bez obzira na količinu, kažnjava se do sedam godina zatvora i novčanom kaznom od 22,800 eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije