Direktorica škole podnijela ostavku zbog spota DJ Krmka

Radiosarajevo.ba
Direktorica škole podnijela ostavku zbog spota DJ Krmka
Direktorka Osnovne škole Dimitrije Davidović u Smederevu u Srbiji, u kojoj je snimljen spot "Profesorice" bh. muzičara DJ Krmka, podnijela je ostavku.

Direktorica Snežana Đurić podnijela je ostavku poslije reakcije javnosti.

Ministarstvo prosvjete Srbije je u srijedu objavilo saopćenje u kome je odluka o ustupanju školskog prostora za snimanje ovakvog sadržaja ocijenjena kao nedopustiva, a ovakav epilog je nagoviješten konstatacijom da neko ko obavlja funkciju direktora škole ne bi smio da postupi na način koji je neprihvatljiv za jednog prosvjetnog radnika. 

Muzičar iz BiH DJ Krmak snimio je spot sa "erotskim elementima, provokativno obučenom 'profesorkom' i učenicima statistima" u toj smederevskoj školi. Ministarstvo je navelo da je sadržaj tog spota omalovažavajući za nastavnike i ulogu škole. 

"Po saznanjima Ministarstva prosvjete, direktorica škole nije imala saglasnost Republičke direkcije za imovinu za odluku o ustupanju prostora za snimanje spota. Saglasnost nije tražena od Ministarstva, a da jeste, ne bismo je dali", navodi se u saopćenju.

Navodeći da je direktoricaa škole izjavila da "nije tražila pa samim tim ni bila upoznata sa scenarijom muzičkog spota", Ministarstvo je ocijenilo da je to "apsolutno neprihvatljivo". 

Snimanje ovog spota uznemirio je roditelje i prosvjetne radnike.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije