Dino Merlin sutra nastupa u Cirihu, a naredni vikend u Leverkusenu (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Dino Merlin sutra nastupa u Cirihu, a naredni vikend u Leverkusenu (FOTO)

Nakon velikog koncerta u kultnoj dvorani Zenith u Minhenu krajem novembra,  Dino Merlin će u subotu održati koncert u gradskoj dvorani Stadthalle u Dietikonu u okolini Ciriha, u sklopu svjetske turneje Hotel Nacional.

Dino i ekipa će koncertima u Cirihu 12.12. i Leverkusenu 19.12. okončati ovogodišnju etapu svjetske turneje Hotel Nacional te su već za sljedeću godinu najavili “velike koncerte na velikim terenima” od kojih je za sada potvrđen koncert u Celju (Slovenija) 27.2.2016, a za koji se ulaznice već mogu nabaviti na Eventim mreži.

Posljednji put da je Dino nastupao u Cirihu bilo je prije nešto manje od godinu dana kada je dvorana Stadthalle rasprodata sedmicu prije koncerta, a da ga je publika od tada ostala željna svjedoči i ovaj put iskazano ogromno interesovanje za sutrašnji koncert u Dietikonu. 

Podsjećamo, Dino Merlin je ove godine nastupao u Ljubljani (arena Stožice), Skoplju (dvorana Boris Trajkovski), Splitu (Spaladium Arena), Linzu (Tips Arena), Beogradu (Kombank Arena, 24. i 25.10) i ne zaboravimo sarajevski koncert 25.7.2015. na stadionu Koševo pred više od 70.000 ljudi. 

Čarobnjak iz Sarajeva će posljednjim koncertima u 2015. godini zaokružiti jednu od najuspješnijih godina u svojoj koncertnoj karijeri - godinu u kojoj su oboreni regionalni rekordi posjećenosti u najvećim regionalnim arenama od Beča do Skoplja. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije