Dino Merlin: Nemam ništa protiv zastave Srbije

Radiosarajevo.ba
Dino Merlin: Nemam ništa protiv zastave Srbije

Najveća regionalna muzička zvijezda Dino Merlin spreman je za veliki koncert u Beogradu. Tamošnja javnost ''poludjela je'' za popularnim Sarajlijom, a pojedini mediji pokušali su iskoristiti ime bh. zvijezde za ''senzaciju i veću čitanost''.

Naime, srbijanski portali jučer su objavili da je Merlin tražio ''da na koncertima ne bude zastava'' što je sam muzičar, danas oštro demantirao.

''Manipulisanje državnom zastavom da bi se stvorila senzacija i povećala čitanost je izdaja vlastite zastave, zemlje i naroda. Izdaja jer se nepoštuje vlastita zastava, jer se njome manipuliše. I da budem do kraja jasan, svako ima pravo da nosi zastavu svoje zemlje kako želi, kad želi i gdje želi. Kako iko normalan može i pomisliti da ću doći u Beograd na dva velika randevua sa svojom publikom i imati nešto protiv zastave te publike'' kazao je Merlin za Kurir i dodao:

''To bi bilo licemjerstvo najgore vrste. Ne mogu biti protiv viorenja zastave Srbije u Beogradu. To je besmislica. Jer je to zastava, kao što rekoh moje publike, ali i zastava Nikole Tesle, Mihajla Pupina, Novaka Đokovića, Vuka Karadžića, Milene Dravić, Dragana Nikolića, Nikole Pašića, Čede Jovanovića i mnogih drugih. Sve te ljude predstavlja zastava Srbije i samo nerazuman čovjek može imati nešto protiv zastave'', zaključio je muzičar.

Treba reći da će Merlin prvi koncert u Areni održati večeras, a drugi sutra. Sve ulaznice za oba događaja su rasprodate, a očekuje se istinski muzički spektakl pred 40.000 gledalaca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije