DiCaprio morao da preda Oskar policiji

Radiosarajevo.ba
DiCaprio morao da preda Oskar policiji
YouTube / PrtScr
Leonardo Dicaprio je morao da preda statuu Oskara koja je pripadala Marlonu Brandu federalnim agentima.

Nagrada, originalno dodjeljena Marlonu Brandu i godinama kasnije poklonjena Dicapriju predata je federalnim agentima kao dokaz u slučaju globalnog skandala korupcije u koji su umješani filmski producenti i malezijski premijer.

Naime, film The Wolf of Wall Street  u kojem je Leonardo Dicaprio imao glavnu ulogu finansirala je producentska kuća Red Granite Films. Jednom od suvlasnika studija Rizi Azizu očuh je premijer Malezije, Nadžib Razak.

Novac koji je trebalo da ode u fond za ekonomski razvoj Malezije, otišao je u producentsku kuću i uložen je u stvaranje filma The Wolf of Wall Street . Novac iz malezijskog fonda je trebalo da se vrati nazad građanima, a on bi se ulagao u infrastrukturne projekte.

Sada vlasti pokušavaju da vrate novac u fond tako što prodaju sve ono što je kupljeno od tog novca. Iako malezijski premijer tvrdi da nije uradio ništa loše, Dicaprio je pristao da surađuje s američkim vlastima.

Marlon je osvojio Oskara za film On the Waterfront 1954. godine, a kasnije je u autobiografiji priznao da godinama pokušava da ga nađe. Godine 2013. Aziz i suvlasnik Red Granite Films Joy McFarland su poklonili Brandovog Oskara Dicapriju za 38. rođendan koji su nabavili od jednog njujorškog dilera za 600 hiljada dolara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije