Daniel Popović otkrio ko je bila djevojka iz pjesme "Džuli" i kako mu se osvetila Lepa Brena

4
Radiosarajevo.ba
Daniel Popović otkrio ko je bila djevojka iz pjesme "Džuli" i kako mu se osvetila Lepa Brena
Foto: Youtube / Daniel Popović

Eurovizijska zvijezda 80-ih i aposlutni rekorder po broju prodaje jedne ploče na ovim prostorima, Daniel Popović, otkrio je kako mu je želja ponovno nastupiti na Eurosongu, koji mu je obilježio karijeru.

"Činjenica je da se Eurosong sve više gleda, a sve manje sluša, da je važna scena, koreografija, pjesma nije toliko bitna očigledno, jer ne ostaje. Trebala bi postati evergreen, ali ne. Ja svake godine pošaljem pjesmu za koju mislim da bi mogla uspjeti i obično završi u kanti za smeće, jer je vjerovatno je ni ne poslušaju. Ja stvarno ne mislim da ne znam napisati pjesmu za Eurosong", kazao je Daniel u eteru Happy FM-a.

Slušateljima je otkrio ko je ustvari, u stvarnom životu, bila djevojka Džuli, koja ga je proslavila i od njega napravila milionera.

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

"Džuli je bila jedna lijepa djevojka. Imao sam 17 godina kad su mi prišli njeni roditelji i rekli da se sviđam njihovoj kćeri, te da imam njihovu dozvolu da se zabavljamo. To je bilo zaista čudno, oni su na odmor došli iz Njemačke, ali to mi je tada bila i čast, jer su vidjeli da sam okej, da sam dobar dečko.

Tako smo se upoznali, zvala se Angela, jedna divna, lijepa djevojka. Ime Angela je bilo teško za pjevati, pa je samo zato postala Džuli", otkrio je Daniel pozadinu pjesme, koju rijetko ko ne zna otpjevati od prvog do zadnjeg stiha.

U emisiji se prisjetio i kako se radi pobjede i odlaska na Euroviziju zamjerio Lepoj Breni.

"Osvetila mi se. Bilo je snimanje spota za pjesmu Jugoslovenka. Malim helikopterom odvezli su me na Durmitor i tamo spustili.

Nije ih bilo tri sata, ja računam u divljini sam, ima i vukova i medvjeda, ščućurio sam se iza nekog velikog kamena, strepio hoće li se oni uopšte pojaviti, vratiti.

Kad sam ugledao helikopter nakon tri sata, naravno da sam sav sretan mahao da me vide, a oni su mi komentarisali kako je taj kadar baš dobro odglumljen u spotu! Ma koja gluma.

Da Breni osveta bude slađa, spuštali su me niz litice, tada sam se nauživao straha. Nikada me više niko nije nagovorio da uđem u helikopter! Ona je kasnije u nekoj emisiji priznala da je to bila osveta, a ja mogu i sad samo reći: "Breno, nisi otišla na Euroviziju, žao mi je, bio sam bolji!".

Daniel među muzičarima važi i za jednog od najboljih gitarista. Severina, Jasna Zlokić, Minea, Željko Bebek... samo su neki od kolega kojima je pravio hitove, javlja SD.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije