Članovi "Linkin Parka": Srca su nam slomljena

Radiosarajevo.ba
Članovi "Linkin Parka": Srca su nam slomljena
EPA / Chester Bennington
Članovi Linkin Parka objavili su saopćenje na društvenim mrežama, povodom smrti pjevača Chestera Benningtona.

"Naša srca su slomljena. Tuga i poricanje i dalje vladaju u našoj porodici dok se pokušavamo suočiti sa onim što se dogodilo. 

Dodirnuo si brojna srca, možda i više nego što si mislio. Proteklih dana smo bili svjedoci ogromne ljubavi i podrške širom svijeta. Talinda i ostatak porodice to cijeni, i žele da svijet zna kako si bio divan muž, otac, sin... i da porodica neće biti cijela bez tebe.

Tvoje odsustvo ostavilo je prazninu koja ne može biti popunjena. Ambiciozan, smiješan, kreativan, darežljiv, nježan glas nedostaje u sobi. Pokušavamo se podsjetiti da su demoni koji su te oduzeli, uvijek bili dio dogovora. Upravo je način na koji si pjevao o njima, bio razlog zbog kojeg se svijet zaljubio u tebe. 

Naši životi su bili bolji zbog tebe. Hvala ti na tom daru. Volimo te i nedostaješ nam", napisali su, između ostalog, članovi grupe Linkin Park.

Podsjećamo, Chester Bennington, pjevač Linkin Parka, ubio se u svojoj kući u Palos Verdesu u Californiji. Smrt  je nastupila vješanjem. Chester je izvršio samoubistvo samo dva mjeseca nakon smrti dobrog prijatelja Chrisa Cornella. 

Bennington se godinama borio s ovisnošću od droge i alkohola u različitim periodima svog života. Bio je oženjen i otac šestoro djece.

Posljednji album benda Linkin Park, One More Light našao se na vrhu Billboard liste 200 najboljih početkom ove godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije