Članovi benda Crvena Jabuka zastali na cesti: Razlog je drvo

2
Radiosarajevo.ba
Članovi benda Crvena Jabuka zastali na cesti: Razlog je drvo
Foto: Crvena jabuka / Dražen Žerić Žera, frontmen Crvene jabuke

Kultni muzički sastav Crvena jabuka danas nastupa u Sloveniji, ali na putu tamo naišli su na poteškoće. Put im je prepriječilo drvo koje je palo na cestu zato nisu mogli nastaviti daljnji put.
 
Ekipa je morala zasući rukave i pomaknuti drvo sa ceste, što su objavili na Instagramu. Snimku je objavio gitarist benda Dario Duvnjak uz šaljivu muzičku podlogu animirane serije Pat i Mat.

I dok je on sjedio za volanom i snimao ih, bubnjar Adrian Borić, basist Krešimir Kaštelan, Pegy Štefanović i klavijaturist Stjepan Šarić bili su primorani primiti se posla.
 
Podsjetimo, grupu su 1985. godine osnovali Dražen Ričl (vokal, gitara) i Zlatko Arslanagić (gitara). Pridružili su im se Dražen Žerić (klavijature), Aljoša Buha (bas-gitara) i Darko Jelčić (bubnjevi).

Svoj prvi album pod nazivom Crvena jabuka, s hitovima Bježi kišo s prozora, Dirlija i S tvojih usana, sastav izdaje 1986. godine.

Rasvijetljen zločin u Italiji: Mladić iz BiH ubijen iz osvete, uhapšene tri osobe

Rasvijetljen zločin u Italiji: Mladić iz BiH ubijen iz osvete, uhapšene tri osobe

Story Daria Duvnjaka

Do danas su ostali jedan od najupsješnijih i najdugovječnijih muzičkih sastava s ovih prostora, piše Story.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije