Članovi američkog benda preživjeli teroristički napad u Parizu

Radiosarajevo.ba
Članovi američkog benda preživjeli teroristički napad u Parizu

Članovi američkog benda EODM (Eagles of Death Metal), koji su nastupali u koncertnoj dvorani "Bataklan" u Parizu, u kojoj je izvršen napad, preživjeli su taj teroristički akt.

Bend je pobjegao kroz vrata iza bine, koja su vodila ka ulici.

Svi članovi benda, kako je saopćio jedan član porodice, preživjeli su, bez ikakvih ozljeda teroristički napad na koncertnu dvoranu u kojoj je više od stotinu ljudi ubijeno.

Teroristički napad na koncertnu dvoranu u Parizu uslijedio je kod šeste pjesme koji je izveo bend, prenio je brat bubnjara Julijan Dorio.

On je kazao da se, kada je započeta šesta pjesma, začulo automatsko oružje.

"Bilo je tako glasno, glasnije od benda, čiji članovi su odmah polegli na bini. Kada su ustali, da bi se sklonili na bezbjednije mjesto, vidjeli su muškarce s puškama koji su pucali u sve pravce", rekao je Michael Dorio.

Američki bend su 1998. osnovali Jesse Hughes i Joshua Homme u kalifornijskom Palm Dezert-u.

EODM za sebe kažu da njeguju, suprotno svom imenu, muziku legendarnih Eaglesa i poznati su po blues-rocku i crnom humoru.

Inače Homes, koji nije doputovao na koncert, je i ujedno i pjevač poznate grupe Queens of the Stone Age. EODM se nalazi na evropskoj turneji kako bi promovirali svoj novi album Zipper Down, prvi poslije sedam godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije