Čarobnjakov spektakl za pamćenje: Atmosfera na sinoćnjem koncertu Dine Merlina (FOTO+VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Čarobnjakov spektakl za pamćenje: Atmosfera na sinoćnjem koncertu Dine Merlina (FOTO+VIDEO)

Nakon spektakularne noći u Varaždinu,Hotel Nacional odlazi u slovensko Celje gdje su ulaznice za koncert 27. februara rasprodane čak tri sedmice unaprijed. Na proljeće turneja stiže u Zenicu (2.4), Osijek (9.4) i Istanbul (23.4)

Dino Merlin je sinoć u rasprodanoj Areni Varaždin u Hrvatskoj održao koncert za pamćenje. Koncertu, koji je počeo malo prije 21 sat prisustvovao je do sada najveći broj posjetilaca koji je Arena ugostila na nekom događaju od otvorenja. Mjesecima unaprijed je za Čarobnjakov koncert vladao nezapamćen interes publike, a dokaz tome je činjenica da je sinoćnjem koncertu oboren rekord posjećenosti za neki koncert održan u modernoj historiji gradske dvorane.

 

Atmosfera u velebnoj areni dovedena je do usijanja Dininim izlaskom na binu i prvim taktovima Školjke te nije popuštala čak i nakon tri izvedena bisa na kraju koncerta. Hiljade fanova je u noć ljubavi uplovilo zajedno sa svojim najdražim Čarobnjakom, a sve to uz poznate taktove starih i novih himni zaljubljenih: Školjka, Kad čovjek voli ženu, Laku noć moja mala barbiko, Sve dok te bude imalo, Kad si rekla da me voliš

Koncertom u Varaždinu Dino nastavlja niz izuzetno uspješnih nastupa u Hrvatskoj. Svoju aktuelnu turneju kojom promoviše album Hotel Nacional (Billboard top 10 best selling world album 2014) započeo je u Primoštenu 2014. godine, potom su slijedili rasprodani koncerti u Spaladium Areni u Splitu i Dubrovniku, a na koncertima u Vodnjanu i Zagrebu su oboreni svi dotadašnji rekordi posjećenosti. Na Dininom koncertu tokom festivala “Bundek” u desetom mjesecu 2014. godine u Zagrebu prisustvovalo je preko 30.000 posjetilaca iz cijele Hrvatske.

Nakon Varaždina, Dino i njegov Hotel Nacional će 27. februara održati koncert u slovenskom Celju za koji su ulaznice rasprodane čak tri sedmice unaprijed. Menadžment Dine Merlina je najavio i prvi koncert u okviru turneje Hotel Nacional u Bosni i Hercegovini nakon spektakla na Koševu prošle godine i to u Areni Zenica 2. aprila 2016, dok je naredna stanica Hotel Nacionala u Hrvatskoj u Osijeku 9. aprila. Informacije o prodaji ulaznica za ova dva koncerta uskoro će biti objavljene.

Za proljeće je planiran Čarobnjakov do sada najveći koncert u Turskoj, koji će se održati u Ora Areni u Istanbulu, 23. aprila. Sve koncerte Dine Merlina kao i informacije o ulaznicama pratite na web straniciwww.dinomerlin.com/turneja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije