Camilla prekinula dugogodišnju šutnju: Progovorila o životu sa Charlesom

Radiosarajevo.ba
Camilla prekinula dugogodišnju šutnju: Progovorila o životu sa Charlesom
Facebook / Arhiv
Vojvotkinja od Cornwalla, poznatija kao Camilla, odlučila je prekinuti dugogodišnju šutnju o svom životu u kraljevskoj porodici.

U razgovoru sa britanskim The Mail otkrila je da se održala zahvaljujući snažnom karakteru i pozitivnom stavu.

Camilla je otvoreno govorila o poteškoćama sa kojima se suočila udajom za princa Charlesa. Smatra da su je „idilično djetinjstvo i mladost u sretnoj porodici“ ustvari osposobili za život u kraljevskoj porodici. Dugo očekivani intervju sa vojvotkinjom dešava se par mjeseci prije njenog 70. rođendana koji će proslaviti 17. jula.

U toku razgovora Camilla je objasnila i to kako uspijeva realizirati svoj uvijek prepun raspored kraljevskih posjeta i događaja, piše Patria.

"Ponekad ujutro ustanete i mislite da jednostavno ne možete, ali znate da morate. Ako se zaustavite samo na tren, postoji opasnost da izduvate kao balon, izgubite zamah i kolabirate. Mislim da zapravo živim na adrenalinu", kaže vojvotkinja. Ona dodaje da morate biti pozitivni i jednostavno izdržati.

Također je govorila o teškoćama sa kojima se suočila kada su ona i princ Charles po drugi put postali par. Prvi susret se desio ranih sedamdesetih na polo utakmici, ali je Charles morao ispuniti mornaričku dužnost, a Camilla se udala za svog prvog supruga Andrew Parkera Bowlesa. Nakon svih turbulencija u Charlesovom braku sa Dianom, tokom kojeg Charles navodno nije mogao zaboraviti svoju prvu veliku ljubav, Camilla i Charles su se ipak vjenčali 2005. godine.

Camilla je tokom razgovora otkrila da je prvu godinu braka provela u kući, izbjegavajući medije.

"Nisam mogla nigdje ići. Međutim, djeca su dolazila i odlazila kao da je sve uredu – jednostavno su se prilagodili, kao i naši dobri prijatelji. Ali je bilo užasno. Bio je to krajnje neprijatan period koji ne bih poželjela ni najgorem neprijatelju", prisjetila se vojvotkinja i dodala da su je održali njen jak karakter, sretno djetinjstvo i dobar odgoj, kao i podrška njene djece, te sestre i brata.

Na proslavi 10. godišnjice braka, Charles je javno hvalio Camillin šarm i karizmu, ali se osvrnuo i na izazove koje su morali proći dok Camilla nije definirala vlastitu ulogu u javnom životu:

"Bio je to veliki, veliki izazov. Ali, mislim da se Camilla briljantno nosi sa svim tim", kazao je Charles.

Komentirajući njen veliki šarm i smisao za humor, objasnio je da je njegova supruga „malo opuštenija u privatnim situacijama ili kada se sreće sa ljudima – kada nije okružena zastrašujućim kamerama.“

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije