Brat princeze Diane objavio portret člana porodice, fanovi odmah primijetili sličnosti sa princezom

0
Radiosarajevo.ba
Brat princeze Diane objavio portret člana porodice, fanovi odmah primijetili sličnosti sa princezom
Arhiv / Princeza Dijana

Brat princeze Diane, Charles Spencer, pokazao je zadivljujući portret svoje majke Frances Shand Kydd, a kraljevski su obožavatelji poludjeli zbog sličnosti s Dianom.

Charles, koji živi u Althorp Houseu u Northamptonshireu, na Instagramu je podijelio sliku svoje pokojne majke kako bi obilježio njezin 87. rođendan.

U opisu je objasnio da slika stoji u njegovoj kućnoj biblioteci okružena slikama četvero njezine djece: "Moja majka je rođena na današnji dan prije 87 godina u Park Houseu, Sandringham. Toga istog dana, 20. januara 1936., nekoliko stotina metara dalje, u kući Sandringham, umro je kralj George V. Majka mi je umrla 2004. sa 68 godina. Premlada."

Tužna godišnjica: Prije 25 godina poginula je princeza Diana

Tužna godišnjica: Prije 25 godina poginula je princeza Diana

Kraljevski obožavatelji bili su zapanjeni portretom, a mnogi su rekli da je Frances izgledala kao dvojnica princeze Diane. Jedna je osoba napisala: "Jako tužno, premlada. No, jasno je odakle Dianina ljepota. I ona je bila premlada."

Drugi korisnik društvenih mreža rekao je: "Vau. Diana je svoju ljepotu očito dobila od vaše majke. Ovo je divan portret." A ostali su također pisali: "Tako je lijepa. Diana joj definitivno sliči", "Dianina ljepota vidi se kroz tvoju mamu."

Portret prikazuje Frances kao mladu ženu koja gleda u stranu.

Grob princeze Diane nikada niko nije vidio: Poznato je i zašto

Grob princeze Diane nikada niko nije vidio: Poznato je i zašto

Frances i Earl Spencer, koji je tada bio stariji od nje 12 godina, vjenčali su se 1954., a potom su se razveli 1969. godine.

Godine 1968. Frances je izgubila bitku za skrbništvo nad Dianom, Charlesom i njihovim sestrama Jane i Sarah i pokušala je 1971. vratiti skrbništvo od supruga Earla, ali je još jednom izgubila. 

Dianina majka otišla je potom živjeti sa svojim novim suprugom u Škotsku. Princeza Diana i njezina majka imale su težak odnos i nisu razgovarale prije princezine tragične smrti 1997. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije