Božo Vrećo se na emotivan način oprostio od Emine Zečaj

Radiosarajevo.ba
Božo Vrećo se na emotivan način oprostio od Emine Zečaj
Instagram / Božo Vrećo

Velika interpretatorka sevdaha Emina Zečaj preminula je sinoć u Sarajevu u 89. godini.

Sevdah je predstavljala širom svijeta, a pored mnogih nevjerovatnih izvedbi, ostat će zapamćene i one snimljene u filmovima Remake i Gori vatra.

Božo Vrećo je na svom Instagram profilu objavio fotografiju u njenu čast i prisjetio se njihovog prvog susreta.

"Preselila je, maločas su mi javili, najdraža Emina Zečaj. Sjećam se tog prvog susreta, u njenom domu primila me i skupa smo zapjevali dvije pjesme i popili kahvu, kakva je to sreća bila za mene. Oduvijek sam je volio, poštovao i cijenio svaku njenu izvedbu i interpretaciju sevdalinki, koje su uvijek bile drugačije jer ih je pjevala i srcem i dušom na sebi svojstven način. Tom prilikom mi je rekla, 'samo pjevaj, jer kad pjevaš i Bogu je drago da te čuje, to neću nikad zaboraviti. S njenom porodicom ( kćer i unuk) poznajem se i prijatelji smo, znali su mi poručiti nanine riječi podrške, istrajnosti i ljubavi ka mom radu i načinu interpretiranja. Bila je pravi vjernik, bez prijekora i osude, samo čista ljubav, njene riječi i savjeti su mi davali podstrek i snagu, izgovoreni sa toliko pažnje i takta za svaku izgovorenu riječ, bila je jedna od poslednjih u nizu starih doajena sevdalinke. Žao mi je što se zbog sve ove situacije nismo uspjeli još jedared vidjeti, da joj odnesem najljepši buket cvijeća i zapjevam joj iz duše. I dalje ću je čuti, i učiti od nje i svaki put se oduševljavati njenom pjesmom, nikada nije rastanak samo je sve trenutak čekanja, i svi ćemo jednom na onaj svijet. Neka je Džennet tvoj novi dom dobra dušo, zauvjek si voljena. Bašum sagosum porodici", napisao je Božo uz fotografiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije