Boksačkoj legendi Mike Tysonu prijeti zatvor zbog silovanja

2
Radiosarajevo.ba
Boksačkoj legendi Mike Tysonu prijeti zatvor zbog silovanja
Foto: Instagram / Mike Tyson

Boksački šampion Mike Tyson, jedan od najslavnijih teškaša svih vremena i najmlađi boksač u historiji koji se okitio titulom svjetskog šampiona.

No, koliko god javnost oduševljavao svojim izvedbama u ringu, toliko ju je i zgražao skandalima u privatnom životu.

Rođen je 30. lipnja 1966., a na vrhuncu njegove karijere prva supruga, glumica Robin Givens, ostavila ga je jer ju je zlostavljao i tukao, a život s njim opisala je kao "mučenje, pakao, gore od bilo čega što netko može zamisliti", prenosi Gloria.hr

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

10 zanimljivosti o Mike Tysonu: Sjajan bokser s nekim 'ludim pričama' o njemu

10 zanimljivosti o Mike Tysonu: Sjajan bokser s nekim 'ludim pričama' o njemu

Iako je prizanao da je suprugu tukao, u zatvoru nije završio zbog nasilja u porodici, nego zbog - silovanja. Osuđen je na zatvorsku kaznu od šest godina zbog silovanja 18-godišnje Desiree Washington u hotelskoj sobi u Indianopolisu 1991., a na suđenju je protiv Tysona svjedočio i njegov vozač.

Na slobodu je pušten nakon polovice odslužene kazne, a iza rešetaka je prešao na islamsku vjeru i pronašao svoj unutarnji mir.

No, demoni prošlosti ponovo su ga sustigli pa je njujorški sud ovih dana zaprimio novu optužbu za silovanje koje se dogodilo početkom devedestih nakon što su se upoznali u noćnom klubu Septembers u New Yorku.

Zasad anonimna tužiteljica je protiv njega podnijela i odštetni zahtjev u visini od pet miliona dolara. U optužnom prijedlogu se navodi da ju je Tyson prislio na spolni odnos u limuzini što je rezultiralo fizičkim, psihičkim i emocionalnim traumama.

Objasnila je i da želi osatati anonimna, jer bi objava njezinog imena u suđenju koje će pratiti svjetski mediji mogla rezultirati novim emocionalnim i psihičkim ozljedama. Odvjetnički tim Mikea Tysona, niti on osobno, još se nisu oglasili.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije