Bivši bokser Mensur Peljto se oženio treći put: Na svadbi avion, kočije, limuzine...

Radiosarajevo.ba
Bivši bokser Mensur Peljto se oženio treći put: Na svadbi avion, kočije, limuzine...
Facebook / Peljtina druga supruga Adisa Hota

Naš poznati sportista i bivši svjetski bokserski šampion Mensur Peljto po treći put stao je na “lzudi kamen”. Ovoga puta Peljto je u rodnom Brčkom oženio Aminu, s kojom živi nekoliko godina i s kojom ima trogodišnjeg sina Ali Mensura.

Svečana ceremonija je održana pred više od 300 zvanica, a među njima je bio veliki broj rodbine Mensura i Amine, kao aktivnih sportista,Mensurovih drugova i političara, s obzirom na to da je I Peljto jedno vrijeme proveo u politici nakon završetka sportske karijere.  

Peljto je u Brčkom oženio Aminu s kojom ima sina Ali Mensura - undefined

Facebook: Peljto je u Brčkom oženio Aminu s kojom ima sina Ali Mensura

Kočije, konji, avioni... obilježili su treću Peljtinu svadbu. Protekla dva njegova braka su propala. Prvi put je pred matičara stao s Tinom 1991. godine. Iz ovog braka ima kćerke Semiru i Azru. Drugi put vjenčao se 2012. s Adisom Hotom, ali brak je nakon tri godine doživio krah.

O vjenčanju sa Adisom Hotom dugo se pričalo, jer se mlada helikopterom trebala spustiti na sarajevski Dom mladih, ali, na kraju, nisu dobili potrebne dozvole.

Peljtina druga supruga Adisa Hota - undefined

Facebook: Peljtina druga supruga Adisa Hota

"Još me drži euforija, jer je sve na svadbi bilo lijepo. Trajalo je više od 12 sati, a nama je prošlo kao da je bilo deset minuta. Na ranču je bilo 200 zvanica, a 170 na brodu, skoro pa 400", priča Peljto.

On kaže da ovakvu svadbu Brčko nije zapamtilo.

„Avion, konj, kočije, "hummer" limuzina, vatromet, slavlje na brodu, uz Kemala Hasića i Lejlu Zahirović, sve sam to organizirao. Osim toga, zvali su me iz Zagreba i Beograda da mi čestitaju i da mi kažu da se ovakvo vjenčanje nije desilo u regiji", ističe Peljto, dodavši da se prvi put vjenčao šerijatski. 

Kaže da je sa bivšom suprugom Tinom u sjajnom odnosu, a da je kćerkama Semiri i Azri kupio vikendicu.

"Želim da me djeca pamte kao odličnog oca, zato sam im i kupio vikendicu. Uz sve to, volio bih da me i novinari zapamte kao bivšeg bokserskog svjetskog prvaka. Mnogi to zaboravljaju", kazao je Peljto za Radiosarajevo.ba.

Pogledajte kako je sve izgledalo:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije