Bivša manekenka na sudu: "Plata mi je 1.300 KM, ne mogu platiti kaznu"

1
Radiosarajevo.ba
Bivša manekenka na sudu: "Plata mi je 1.300 KM, ne mogu platiti kaznu"
Foto: Instagram / Vanja Halilović

Kćerka poznatog bosanskog košarkaškog trenera Rusmira Halilovića pravdala se na sudu u Hrvatskoj kako ne može platiti visoku kaznu izrečenu zbog kršenja epidemioloških mjera u novembru prošle godine.

Naime, bivša manekenka i televizijska voditeljica Vanja Halilović oslobođena je na sudu optužbi za kršenje COVID-19 mjera u zagrebačkom restoranu Barbieri’s, piše Večernji list.

Prema prijavi inspektora zagrebačke civilne zaštite u trenutku nadzora navedeni restoran nije osigurao potreban razmak među gostima od 1,5 metara.

Osim toga, na vratima bilo istaknuto da je dopušten ulaz maksimalno 60 osoba dok je na snazi u Hrvatskoj bila odredba o okupljanju najviše 50 osoba u zatvorenom prostoru.

Vanja se prije desetak dana pojavila na sudu, a na ročištu je u svoju odbranu rekla da su se držali svih propisanih mjera, no da nisu mogli izbaciti osam gostiju koji su bili nekulturni i nasilni te su se oglušili na molbe COVID redarice Matee koja je inače i konobarica u Barbieri's-u.

Za kršenje mjera predviđena je kazna od 5.000 -20.000 hiljada maraka za pravnu osobu (u ovom slučaju zatražena je najmanja predviđena kazna), dok se za Vanju Halilović kao odgovornu osobu predviđena kazna u iznosu od 2.600 KM.

“Moja mjesečna plaća je oko 5.000 kuna (1.300 KM), pa bih plaćanjem novčane kazne koja mi je izrečena bila dovedena do ruba egzistencije”, kazala je Vanja na sudu koja je naposljetku oslobođena svih optužbi za kršenje mjera u restoranu čiji je vlasnik Vanjin zaručnik Frane Barbieri.

“Budući da tužitelj nije imao drugih dokaznih prijedloga, uvažavajući činjenicu da se inspektor nije mogao sjetiti provedenog nadzora, a svjedokinja Matea je u cijelosti potvrdila odbranu okrivljenika, sud nije bio u mogućnosti s potpunom sigurnošću utvrditi krivnju”, stoji u oslobađajućoj presudi, piše Večernji list.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije