Bila sam manekenka za koju su se 'otimali' svi - a onda me je plastični hirurg unakazio! (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Bila sam manekenka za koju su se 'otimali' svi - a onda me je plastični hirurg unakazio! (FOTO)

Sarai Mohammad iz Londona bila je svojevremeno jedna od najtraženijih modela. No, zbog komentara jedne doktorice, Sarai sada sjedi zatvorena u kući.

A sve je počelo kada je ova manekenka otputovala na Filipine, gdje je imala dogovoreno fotografiranje za jednu kliniku plastične hirurgije. Na setu joj je prišla jedna doktorica i kazala kako ima izražene podočnjake.

Preporučila joj je neki "revolucionarni" postupak, u kojem se hijaluronska kiselina ubrizgava ispod očiju. Komentar je stigao uz obećanje kako „više nikad neće imati podočnjake“.

Sarai je pristala. Ispostavit će se da joj je to najveća greška.

Nakon operacije, probudila se s velikim bolovima i otečenim područjima oko očiju. Pritom nije mogla ni normalno disati.

Po povratku kući, na pregledu kod britanskih ljekara, saznala je da joj na Filipinima nisu ubrizgali kiselinu, već nešto što se zove "trajni filer".

Kako joj se stanje ni nakon šest mjeseci nije popravilo, vratila se na Filipine i tamo je na klinici zahtijevala "popravak štete". Nažalost, i ovo je bio katastrofalan potez, jer se i ova operacija zakomplicirala. Pokušali su joj izvaditi filere, nisu uspjeli, a ona je ostala s velikim ožiljcima ispod očiju i izgubila je obrve.

Potom je uslijedila i treća operacija, ali ovaj put u Engleskoj. Uspjeli su joj izvaditi filere i pokušali spasiti mišiće lica koji su uništeni filipinskim injekcijama.

Sarai svojom pričom pokušava upozoriti sve one koji žele izvršiti plastičnu operaciju da dobro razmisle i sve dobro provjere prije nego što se odluče na ovu izrazito ozbiljnu i, često opasnu, medicinsku proceduru.

Pogledajte fotogaleriju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije