Bila je Paris Hilton 50-ih: Zsa Zsa Gabor umrla u 100. godini

Radiosarajevo.ba
Bila je Paris Hilton 50-ih: Zsa Zsa Gabor umrla u 100. godini
/ Foto: wiki
Legendarna američka glumica mađarskog porijekla Zsa Zsa Gabor umrla je u 100. godini u nedjelju navečer, javili su svjetski mediji.

Rođena je 6. februara 1917. godine u Budimpešti kao Sári Gábor, da bi 1936. pobijedila na izboru za Miss Mađarske. Pet godina kasnije emigrirala je u SAD gdje je ostvarila filmsku karijeru.

Najpoznatije uloge ostvarila je u filmovima Moulin Rouge (1952), Lili (1953), Priča o tri ljubavi (1953) i Dodir zla (1958).

Ipak, više je bila poznata po burnom ljubavnom životu i činjenici da se udavala devet puta, zbog čega je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda (jedna od tri glumice s najviše brakova).

Pričala je voli muškarce koji umiju da se ophode i pričaju sa ženama, i da joj njihova muskuloznost nikada nije bila bitna.

Doživjela je saobraćajnu nesreću 2002. godine poslije koje je nekoliko nedjelja bila u bolnici zbog djelomične paralize, a 2005. imala moždani udar.

Dnevnik New York Daily napisao je da je Zsa Zsa Gabor bila Paris Hilton svoje generacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije