Bh. manekenka na Mount Everestu obara Guinnessov rekord

Radiosarajevo.ba
Bh. manekenka na Mount Everestu obara Guinnessov rekord
Foto: Instagram / Nataša Borozan

Zajedno s dvadeset modela iz cijeloga svijeta Mostarka Nataša Borozan će pokušati uraditi prvu modnu reviju na najvišem vrhu svijeta Mount Everestu i time se upisati u Guinnessovu knjigu rekorda.

Ako sve bude išlo po planu, 25. januara održat će se „Modna pista na najvišoj nadmorskoj visini“ na Himalajama na 5.643 metra visokoj Kala Patthar, popularnoj pješačkoj stazi nasuprot Everestu.

Tokom modne piste odabrani modeli iz cijelog svijeta, od kojih je pet iz Nepala, predstavit će zimsku kolekciju domaće modne marke.

Modna pista Mount Everest jedna je od aktivnosti pod nazivom Posjetite Nepal 2020. koje provodi nepalska vlada s ciljem pozitivne promocije zemlje širom svijeta.

Nataša Borozan već duže godina živi i radi u Milanu. Manekenstvom se počela baviti kao desetogodišnja djevojčica. Ima dugogodišnju suradnju s Michaelom Korsom, a do sada je surađivala s brojnim modnim brendovima poput Cavalli, Philipp Plein, Met, Tory Burch, Eltro, Elisabetta Franchi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije