Beyonce, Serena Williams i Alessandra Ambrosio bez photoshopa

Radiosarajevo.ba
Beyonce, Serena Williams i Alessandra Ambrosio bez photoshopa
FOTO: Screenshot / Photoshop
Nije tajna da svaka celebrity dama ima vojsku ljudi koji se brinu o njenom izgledu, ali ono što vidimo na naslovnicama časopisa često nema ama baš nikakve veze sa stvarnošću.

I dok se mnoge ljepotice kunu kako se ponose svojim nesavršenostima, njihove fotografije koje nisu obrađene u photoshopu pokazuju baš suprotno.

Tako, primjerice, Beyoncé Knowles (36) u Sports Illustratedu odjednom uopće nema široke bokove, noge su joj tanke kao da je supermodel, a u editorijalu istoga časopisa i američka teniserka Serena Williams (36) doslovno se – prepolovila!

Ništa bolje nije ni s Alessandrom Ambrosio (37), sad već bivšom Victorijinom anđelicom iz Brazila, koja u reklamnoj kampanji za rublje izgleda savršeno, ali u stvarnosti, čini se, baš i nije toliko zategnuta i čvrsta. 

"Osim što same ispadaju smiješne i lažne s tim pretjeranim uljepšavanjem, zvijezde mladim djevojčicama šalju jako pogrešnu sliku o vlastitim tijelima i ljepoti, a posljedice, nažalost, mogu biti kobne. Taj trend svakako treba mijenjati i upozoravati na njega sve dok se ne iskorijeni”, upozorili su stručnjaci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije