Beyonce objavila novu pjesmu poslije dvije godine

Radiosarajevo.ba
Beyonce objavila novu pjesmu poslije dvije godine

Američka pop zvijezda Beyonce neočekivano je objavila novu pjesmu, prvu u posljednje dve godine, čiji tekst i spot govore o pokretu Životi crnaca su važni i policijskoj brutalnosti u Sjedinjenim Američkim Državama.

Beyonce je novi singl pod nazivom Formation i video koji ga prati prije nekoliko dana, prije nego što bi trebalo da nastupa pred desetinama miliona televizijskih gledalaca tokom poluvremena finalne utakmice prvenstva nacionalne lige američkog fudbala, prenijela je agencija AFP.

Pjesma predstavlja poklon za fanove pjevačice i može se besplatno skinuti sa servisa, čiji su vlasnici Beyonce, njen suprug, Rihana i drugi umjetnici.

Spot, koji je snimljen u New Orleansu, sadrži reference na pokret Životi crnaca su važni, koji je pokrenut u SAD-u kao protest protiv policijske brutalnosti prema Afroamerikancima.

U spotu su prikazani policajci pod punom opremom, koji na kraju podignu ruke kao da se predaju, a onda se kamera okrene prema grafitu na zidu na kojem piše: Prestanite da pucate u nas.

Beyonce, koja se proslavila u grupi Destiny Child prije nego što je postala solista, posljednji album je objavila krajem 2013. godine, a prošle godine se relativno malo pojavljivala u javnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije