Balaševićeva kćerka piše o paklu koji je proživjela kao djevojčica

Radiosarajevo.ba
Balaševićeva kćerka piše o paklu koji je proživjela kao djevojčica
/ Jelena Balašević Instagram
Jelena Balašević o svojim problemima i patnjama često piše na svom bolgu i progovara javno

Prije nešto više od godinu dana, kćerka Đorđa Balaševića je govorila je o fizičkom i psihičkom zlostavljanju koje je doživjela od strane partnera.

Sada se na svom blogu prisjetila perioda kad nije mogla hodati poslije teške prometne nesreće u kojoj je ozlijedila kičmu. 

"Sjetila sam se kako su mi u Zmaj Jovinoj ulici vikali 'Nauči da hodaš'. Sjetila sam se 'invalidna kalašturo', iskompleksirana zbog noge 'kad ćeš na remont?' Sjetila sam se još dosta ne baš ohrabrujućih stvari za ovih osamnaest godina kako živim drugačije. Ne mislim da bih zbog svog oporavka trebala biti dočekana ovacijama. To i nije moj podvig, ja sam samo htjela ozdraviti. Ali, znam da ima kod nas još slučajeva poput mog. Povrijeđenih, usporenih, kojima je teže, koji nisu krivi ni za što a bore se da budu ravnopravni dio društva. Treba ih ohrabriti, malo je potrebno... '

Jelena Balašević o svojoj nesreći pisala je i ranije, podsjeća Jutarnji list. Na svom Facebooku, u februaru 2016 je napisala: 

"Pre 17 godina, u ovo vreme bila sam na odeljenju intezivne nege u Novom Sadu. Vratna kičma mi je bila povredjena u saobraćajnoj nesreći i ležala sam nepokretna, bez osećaja u čitavom telu. Nije to priča kojom želim da skrenem pažnju na sebe... Dovoljno mi je što sam svaki dan od kad sam prohodala, svojim drugačijim korakom privlačila poglede koji su me, priznajem, pogađali... Prošlo je od tada toliko misli, i radosti i besa, kompleksa, zaključaka, košmara, ali pre svega prelepih dana koji podsećaju koliko je život dragocen.

Zbog svih nas koji se borimo, koji smo nekada sebi teški, koji ne znamo zašto se nešsto desi i tešimo se da je moralo, odlučila sam da podelim svoju priču u knjizi. 'Pišeš o nesreći koju si doživela?' Ne. Neće to biti knjiga o nesrćci. To je samo zaplet. Biće to knjiga o sreći."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije