Showbiz / Ava Karabatić kažnjena sa 200 KM: Pijana vikala na policiju

18. 05. 2022. u 08:07:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Poznata pjevačica, spisateljica i starleta Ava Karabatić osuđena je na novčanu kaznu od 748 kuna (oko 200 KM) zbog remećenja javnog reda i mira.

Kako prenosi Dalmatinski portal, Općinski prekršajni sud u Splitu izdao je prekršajni nalog protiv nje, a navodi se da je 18. februara 2021. na stubištu jedne stambene zgrade, u vidno alkoholiziranom stanju, remetila javni red i mir.

Karabatić je vikala i galamila u prisustvu policijskih službenika.

"Hoćete me opljačkati, potpišite Hipokratovu zakletvu", rekla je.

Uprkos upozorenjima i naredbama policijskih službenika, Ava je nastavila galamiti, što je kod policije i stanara zgrade izazvalo osjećaj nelagode.

Policajci su je na kraju uhapsili i odveli u prostorije Druge policijske stanice. Tamo je zadržana sve do 1.25 sati idućeg jutra, piše Dalmatinski portal.

Budući da joj se to računa kao da je bila uhićena dva dana, kazna joj je umanjena za 600 kuna. Tako je Ava Karabatić dužna platiti tek 148 kuna (oko 40 KM). Ako prigovori nalogu, može biti teže kažnjena, upozorio je sud.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (9)