Ava Gardner: Ljepotica i "nimfomanka" izgubljena u vrtlogu strasti

Radiosarajevo.ba
Ava Gardner: Ljepotica i "nimfomanka" izgubljena u vrtlogu strasti
Na današnji dan 1990. godine svijet je napustila jedna od najljepših i najerotičnijih glumica u historiji filmske industrije.
Ava Gardner preminula je u 68. godini života, a iza sebe je ostavila brojna filmska ostvarenja koja se ne zaboravljaju.

Da je za vrijeme njene karijere bilo tabloida koliko ih ima danas, Ava Gardner zasigurno ne bi silazila s naslovnica. Njen buran ljubavni život bio je top tema tadašnjeg filmskog svijeta, a zbog brojnih avantura često su je karakterizirali kao nimfomanku.

Glumiti je počela početkom četrdesetih godina prošlog stoljeća, a producenti i redatelji su je zapazili na fotografijama koje je snimio suprug njene sestre u New Yorku. Iako joj je ispočetka išlo jako loše, zbog južnjačkog naglaska kojeg se nije mogla riješiti, pedesetih je postala filmska diva, a zbog uloga u filmovima snimljenima po knjigama Ernesta Hemingwaya, postala je i hemingvejska junakinja.

Svog prvog supruga Mickeyja Rooneya upoznala je 1942. Bili su u braku samo godinu dana i razveli se 1943. Drugi put udala se nakon tri godine za Artieja Shawa, s kojim je izdržala samo sedam mjeseci. Navodno je Shaw bio težak karakter, a ona je za vrijeme njihovog braka počela piti. Treći put udala se za Franka Sinatru 1951. godine. Njihovu ljubav mnogi opisuju kao fatalnu, ali Ava mu nije mogla ostati vjerna. Međutim, sličan je bio i on. Njegovi prijatelji tvrdili su da nije mogao zaspati ako nije imao ženu pored sebe u krevetu.

No, to nije bio razlog njihovog prekida, već njihove karijere. Ava je bila na vrhuncu slave, dok je Sinatra postajao još posesivniji i još ljubomorniji. Ipak, njihovi poznanici tvrde da je on bio taj koji je više ulagao u njihovu vezu.

"Ona je bila sebična, gledala je samo sebe, a on je mnogo ulagao u taj brak", tvrde.

Navodno je Ava dva puta bila trudna sa Sinatrom, ali je oba puta abortirala zbog svog posla. Za prvu trudnoću Sinatra nije znao, a drugi put ju je molio da zadrže dijete.

Ava je bila ta koja je odlučila da je vrijeme za razvod. Navodno je rekla da je više ne može seksualno zadovoljiti. On je bio očajan, pokušao je prerezati vene da bi je vratio, ali ona nije reagirala. Nije ga čak ni posjetila u bolnici.

Ipak, nakon razvoda 1957. godine rekla je:

"Nikad nisam bila sretnija nego u braku s Frankom. Da se ponovno udajem, udala bih se samo za njega. Da sam ga htjela dijeliti s drugim ženama, bili bismo sretni", piše Daily Mail.

I nakon razvoda čuli su se redovno.

Ava je umrla 1990. godine, a Frank osam godina kasnije. Njegova kćerka Tina kasnije je otkrila da on nikad nije prebolio njenu smrt.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije