Ashley Graham dizajnirala prekrasne plus size vjenčanice

Radiosarajevo.ba
Ashley Graham dizajnirala prekrasne plus size vjenčanice
Foto: Instagram / Ashley Graham

Najpoznatija plus size manekenka postala je dizajnerica vjenčanica.

Kako je Ashley Graham priznala u jednoj od svojih posljednjih Instagram objava, i sama se još 2010. godine suočila s pronalaskom savršene vjenčanice koje će odgovarati njenim oblinama.

"Imala sam poteškoće u pronalaženju nečega u čemu ću se osjećati posebno, nečega što bi odgovaralo i što bi slavilo moje tijelo tokom jednog od najvažnijih dana u mom životu", napisala je te dodala kako je ona tradicionalna djevojka i željela je da njena vjenčanica to jasno odražava.

S obzirom na to da je imala svega dva mjeseca između zaruka i vjenčanja, šivanje vjenčanice je u potpunosti otpalo te je morala posegnuti za kupovinom već gotovih modela. No, ono što joj se sviđalo nije bilo dostupno u njenoj veličini, a konačnim rezultatom nakon obavljenih prepravaka nije bila zadovoljna. Ipak, nije imala druge opcije.

Kako se druge žene ne bi suočile s istim razočaranjem, odlučila je udružiti snage s brendom vjenčanica Pronovias te su osmislili plus size kolekciju. Odnosno, u njihovoj kolekciji se nalaze vjenčanice koje dolaze u svim veličinama, od najmanjih do najvećih.

Otkrila je da će sve vjenčanice biti predstavljene tokom marta, a posebno je ponosna na činjenicu da, baš kako i uvijek, promovira ljepotu i raznolikost ženskog tijela. Osim toga, pomoći će i ženama s oblinama da se osjećaju posebno i samouvjereno na dan svog vjenčanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije