Annie Lennox pozvala na prekid vatre na dodjeli Grammyja: "Sinead bi bila ponosna"

0
Radiosarajevo.ba
Annie Lennox pozvala na prekid vatre na dodjeli Grammyja: "Sinead bi bila ponosna"
Foto: Kolaž / Annie Lennox

U okviru segmenta In Memoriam na dodjeli Grammy nagrada Annie Lennox (69) odala je počast Sinead O'Connor (56) dirljivim izvođenjem njenog hita iz 1990. godine. Na You tubeu hvale ovaj nastup i zahvaljuju se muzičkoj legendi na ovakvom gestu.

Annie Lennox je na kraju nastupa pozvala na prekid sukoba između Izraela i Hamasa. "Umjetnici za prekid vatre - mir u svijetu", podigla je ruku i poručila.

Fanovi tvrde da je ono što je Annie učinila bio sjajan način da se oda počast Sinéad koja je bila poznata kao aktivistica za Palestinu.

Mario, glumac magične misli

Mario, glumac magične misli

"Annie Lennox poziva na primirje na televiziji uživo, Sinead bi bila ponosna", "Annie je pozvala na prekid vatre i tako odala počast Sinead", pisali su obožavatelji na platformi x.com.

Bilo je još umjetnika koji su na dodjeli nagrade Grammy poslali slične poruke.

[related][related]https://radiosarajevo.ba/magazin/showbiz/jay-z-isprozivao-clanove-akademije-na-dodjeli-grammyja-beyonce-sjedila-skamenjena-u-publici/531776[/related][/related]

Jay-Z je održao zapaljiv govor, na događaju u Crypto.com areni u Los Angelesu čime je alarmirao na primirje. Pjevačica Esperanza Spalding je također podržala Palestinu, prema pisanju Rolling Stone-a, dok je grupa Boygenius nosila igle reklamirajući peticiju "Umjetnici, pozovite na prekid vatre odmah".

Peticija je poslana američkom predsjedniku Joe Bidenu prošle jeseni i potpisali su je brojni glumci i muzičari, piše Blic.

Drake, Jennifer López, Ben Affleck, Dua Lipa, Alyssa Milano, Jessica Chastain i Joaquin Phoenix nalaze se među pozntim ličnostima koji su podržali tu akciju, piše Daily mail.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije