Ana Babić poželjela sreću i uspjeh Adisu Škalji, našem predstavniku na Turkoviziji

Radiosarajevo.ba
Ana Babić poželjela sreću i uspjeh Adisu Škalji, našem predstavniku na Turkoviziji

Predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo Ana Babić ugostila je danas Adisa Škalju, koji će braniti boje Bosne i Hercegovine na Internacionalnom muzičkom takmičenju Turkovizija, a koje će ove godine biti održano od 13. do 20. decembra u Istanbulu.

Pobjednik sedme sezone takmičenja "Zvijezda možeš biti ti" Adis Škaljo sa pjesmom "Pa šta" predvodit će sedmočlanu ekipu koja će, zajedno sa još 25 zemalja učesnica iz  Azije i Evrope,  nastojati osvojiti što više glasova stručnog žirija.

"Sigurna sam da ćete u najboljem svjetlu predstavljati Sarajevo, Bosnu i Hercegovinu, ali i sami sebe, svoj talenat i umijeće na ovom lijepom i velikom takmičenju. Posebno mi je drago da je ta čast pripala jednom mladom čovjeku koji tek počinje graditi svoju umjetničku karijeru. Mi smo zemlja talenata, različitosti, specifičnosti i to nas čini posebnim i osebujnim. Sretno pođite i sretno se vratite, svi ćemo navijati svim srcem za vas", poručila je predsjedavajuća Babić koja je za prijatelje i domaćine u Turskoj spremila i poslala prigodne poklone.

Direktor Televizije Hayat Ahmed Švrakić, koja će prenositi polufinalnu i finalnu večer ovog takmičenja i koji je ujedno i član žirija, ne krije optimizam, ali i blagu tremu pred ovogodišnji nastup:

"Zemlje učesnice na ovo takmičenje šalju kvalitetne predstavnike, takmičenje prati oko 500 miliona gledalaca, konkurencija je velika, a najave da je i naš Adis među favoritima za najviši plasman nekako pojačavaju pozitivnu tremu svih nas. Vjerujemo u našeg Adisa i idemo uraditi dobar posao u Istanbulu", poručio je Švrakić sa današnjeg prijema kod predsjedavajuće Skupštine KS Ane Babić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije