Američka glumica otkrila da ima rak, fanovi u šoku: "Operacija je trajala 10 sati"

0
Radiosarajevo.ba
Američka glumica otkrila da ima rak, fanovi u šoku: "Operacija je trajala 10 sati"
Foto: Instagram / Olivia Munn

Američka glumica Olivia Munn hrabro je otkrila da se bori s "agresivnim" oblikom raka dojke, iskreno dijeleći svoju dijagnozu i put oporavka. Druge je pozvala da daju prioritet proaktivnim zdravstvenim mjerama te pojasnila kako dobiti ranu prognozu.

Njeno priznanje dolazi samo tri dana nakon što je blistala na crvenom tepihu uoči Oscara te na zabavi Vanity Fair.

Na svom Instagram računu u srijedu, 13. marta, 43-godišnja glumica objavila je nekoliko fotografija iz bolnice, kao i video na kojem plače u bolničkom krevetu uz zdravstvenog radnika.

Sjećanje na Sarajlije ubijene 1993. u Jukićevoj: 'Mjesto na kojem su prekinuti dječački snovi...'

Sjećanje na Sarajlije ubijene 1993. u Jukićevoj: 'Mjesto na kojem su prekinuti dječački snovi...'

"Dijagnosticiran mi je rak dojke. Nadam se da će dijeljenje ovoga pomoći drugima da pronađu utjehu, inspiraciju i podršku na vlastitom putu", navela je Munn.

Među podijeljenim fotografijama, zvijezda X-Mena ubacila je i tekst u kojem objašnjava da je sve počelo u februru prošle godine kada je odlučila napraviti genetski test za provjeru "90 različitih gena raka". Napisala je: "Bila sam negativna na sve uključujući BRCA".

"Moja sestra Sara je također bila negativna. Te iste zime bila sam i na normalnoj mamografiji. Dva mjeseca kasnije dijagnosticiran mi je rak dojke", navela je.

Navela je i kako je imala operaciju koja je trajala čak deset sati.

"Trideset dana nakon te biopsije imala sam dvostruku mastektomiju. Od toga da sam se jednog dana osjećala potpuno dobro, sljedećeg sam se dana probudila u bolničkom krevetu nakon 10-satne operacije. Imam sreće. Otkrili smo ga na vrijeme, dok sam još imala mogućnosti". Također je rekla da sam od dijagnoze "plakala samo dva puta", otkrila je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije