Američka glumica Lori Loughlin puštena iz zatvora

0
Radiosarajevo.ba
Američka glumica Lori Loughlin puštena iz zatvora
CNN / Lori Loughlin puštena iz zatvora

Američka glumica Lori Loughlin (56), u ponedjeljak je puštena iz zatvora nakon dvomjesečne kazne zbog učestvovanja u prijevari kojom su se osiguravala mjesta na prestižnim univerzitetima privilegiranoj djeci, objavile su američke vlasti.

Glumica poznata po ulozi tete Becky u hit seriji Puna kuća iz osamdesetih i devedesetih godina, počela je služiti kaznu 30. oktobra u saveznom zatvoru u Dublinu, gradiću u blizini San Francisca.

Glumica Felicity Huffman iz Očajnih kućanica također je bila u tom zatvoru zbog iste prijevare, a puštena je na slobodu u oktobru 2019. nakon što je odslužila 11 dana od dvije sedmice određene kazne. Loughlin i njen suprug, dizajner Mossimo Giannulli, bili su među 50 ljudi osuđenih za tu prijevaru.

Par je priznao da je platio 500 hiljada dolara kako bi njihove dvije kćeri bile primljene na univerzitet Južne Kalifornije kao članice veslačkog tima, iako se nikad nisu bavile veslanjem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije