Aleksandra Prijović se oglasila nakon sporne izjave da li je 'srpska pjevačica'

2
Radiosarajevo.ba
Aleksandra Prijović se oglasila nakon sporne izjave da li je 'srpska pjevačica'
Foto: Instagram / Aleksandra Prijović

Aleksandra Prijović najavila je i peti koncert u zagrebačkoj Areni, pa je tim povodom bila gost u Zagrebu, gdje je razgovarala sa njihovim medijima.

Kako je navela, velika joj je čast što je ostvarila zavidan uspjeh u Hrvatskoj, jer je veliki dio života provela u Belom Manastiru.

"Vaspitana sam tako da, u koju god državu odem, najvažnije bude kakav je neko čovjek. Svaka država je za mene posebna - u Bosni volim da slušam sevdah, kad sam u Hrvatskoj pustim Olivera Dragojevića, u Zagrebu imam omiljeni restoran u koji volim da odem. S obzirom da se sve ovo događa u Hrvatskoj je nekako... ja sam odrasla ovdje. Mislim da su ljudi koji to znaju ponosni na mene. Pogotovo oni koji su sa mnom išli u školu i družili se. Kad negdje pročitam 'srpska pjevačica'... ja bih to izbacila. Ne volim da kažem da sam bilo čija - ja sam pjevačica svih i volim sve. Ne želim da me iko prisvaja i govori 'samo naša'. Gdje god da dođem publika me super dočeka i osjećam se kao da sam odrastala u svakoj od tih država", prenijeli su hrvatski mediji.

"Da svi budemo jedno": Nacionalni molitveni doručak u Parlamentu BiH, jedan od domaćina Magazinović

"Da svi budemo jedno": Nacionalni molitveni doručak u Parlamentu BiH, jedan od domaćina Magazinović

Nakon ove izjave digla se prašina oko toga da li je ona srpska pjevačica, a Prijović je sada riješila da objasni šta je htjela da kaže i koje je njeno porijeklo zapravo.

"Iako nikada ne demantujem novinske natpise, u ovom slučaju imam veliku potrebu da vam se obratim vezano za tekst koji je jučer izašao, gdje se navodi da ne želim da se deklarišem kao srpska pjevačica. Svi vrlo dobro znaju da sam ja Srpkinja koja je odrasla u Hrvatskoj. Moja porodica vuče porijeklo iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kao i mnoge porodice na našim prostorima. Izjava koju sam dala je potpuno izvučena iz konteksta, a možda sa moje strane loše iskomunicirana jer sam željela da kažem da sam neko ko se osjeća kao kod kuće u svim ovim republikama", napisala je Aleksandra i dodala:

"Muzika treba da nas spaja, a ne razdvaja. Žao mi je što je poruka zajedništva i ljubavi prenesena loše - nikada se ne odričem svog. Znam da ćete razumjeti", poručila je Aleksandra.

Objava Aleksandre Prijović
Foto: Instagram: Objava Aleksandre Prijović

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije