Aleksandra Prijović je željela odustati od muzičke karijere, jedan čovjek uspio promijeniti sve

1
Radiosarajevo.ba
Aleksandra Prijović je željela odustati od muzičke karijere, jedan čovjek uspio promijeniti sve
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Koncert Aleksandre Prijović u Zetri

Regionalna zvijezda Aleksandra Prijović (28) ostvarila je veliki uspjeh kada je nedavno i zvanično rasprodan i njen peti koncert u Areni Zagreb koji će imati u decembru u sklopu regionalne turneje "Od istoka do zapada".

"Mogu reći kako i dalje ne vjerujem u sve šta se događa. Kada je u pitanju Hrvatska i mojih pet koncerata - to je premašilo sva moja očekivanja. Ne postoje riječi kojima bih mogla opisati ovu sreću. Hvala svim ljudima koji su bili i koji će doći na moj koncert. Željela sam i trudila se gdje god da gostujem da moja publika ima isti doživljaj na svakom koncertu", izjavila je Aleksandra.

Njen muzički put počeo je u popularnoj emisiji Zvezde granda, a malo je nedostajalo da Aleksandra odustane od učestvovanja u ovom showu, a pozadinu te priče sada je otkrio jedan od članova žirija i pokretača showa, muzičar Saša Popović.

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

"Što se tiče Aleksandre Prijović, to je nešto zaista nevjerovatno. To što je uradila, to me podsjeća na Lepu Brenu i Slatki greh i na 1983. godinu kad je ono isto puklo, i kada smo radili nevjerovatne koncerte. E, to se sad isto dogodilo i s Aleksandrom. Ona je prvi put došla na audiciju 2011. godine u Suboticu.

Budući da je imala 15 godina, ja sam joj tada održao audiciju. Emisija je tada bila u varijanti kada smo ukupno imali 40-50 učesnika ukupno i ona je prošla nekoliko emisija, mislim da je prošla čak jedno četiri ili pet emisija", prisjetio se Popović u razgovoru za Kurir. Otkrio je i kako je tada Aleksandra odlukom publike napustila show, ali on nije zaboravi njen talenat.

Koncert Aleksandre Prijović u Zetri

"Tada nije bilo žirija koji je odlučivao, oni su samo davali savjete kandidatima i svake subote je bio drugi žiri. I u jednom trenutku su isključivo glasovali gledatelji i Aleksandra je ispala. Ona se toliko razočarala. I onda dolazi sljedeća godina i ja sam održao audiciju za 18 djevojaka i trebale su mi još dvije.

Onda sam odlučio zvati djevojke iz prošle sezone, ko dobije najviše glasova da popunimo tu sezonu. I moja tajnica zove Aleksandru koja joj je rekla: 'Neću se takmičiti, eto ispala sam, jednostavno narod nije glasao za mene'. I neće, a ja sam onda uzeo slušalicu i kažem: 'Slušaj, Aleksandra, ovo ti je posljednja šansa, dođi pa šta bude, prođeš - prođeš. I te godine je prošla ona i Andreana Čekić i u toj sezoni je bila fantastična", prisjetio se Popović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije