Afere, droga i skandali: Tajne iz omiljenog hotela slavnih

Radiosarajevo.ba
Afere, droga i skandali: Tajne iz omiljenog hotela slavnih
Foto: Printscreen / Chateu Marmont

Slavni kuhar i televizijsko lice Anthony Bourdain zbog posla je putovao putuje dobar dio godine – oko 200 do 250 dana zbog čega su mu udobni hoteli veoma važni.

Iako je rijetko kada ostajao na jednom mjestu, priznao je da ga jedan hotel veselio više od bilo kojeg drugog na svijetu.

“Ne bih se osjećao prevarenim kada bih umro u hotelu “Chateau Marmont”. Volim taj hotel više od svih drugih”, izjavio je slavni kuhar.

Slavni je kuhar i pronađen mrtav u svojoj hotelskoj sobi 8. juna 2018. godine. No, bio je u sobi hotela u Strasbourgu, u Francuskoj, radeći na seriji Parts Unknown, koju je snimao za CNN, a u kojoj je navodno počinio samoubistvo. 

Ipak, hotel o kojem je govorio da bi volio umrijeti u njemu je jedan od najlegendarnijih kalifornijskih hotela, koji je bio povezan s brojnim slavnim osobama od tridesetih godina prošlog vijeka.

Davno zaboravljeni skandali Hollywooda: Uznemirujući slučajevi iz svijeta filma

O poznatim i slavnim koji su posjećivali ovaj hotel kruže brojne priče. U njemu su ljubavnu aferu navodno imali Jean Harlow i Clark Gable, Skarlet Johansson i Benicio del Toro, a Errol Flynn ga je redovno obilazio sa svojim suprugama i ljubavnicama. Denis Hooper je, pak, priređivao bahanalije u kojima je učestvovalo i po pedeset osoba.

Iz njegovih soba su skakali James Dean i Jimmy Morrison, a Billy Idol je imao nezaboravno večer nakon izdavanja pjesme "White Wedding". Nakon što je uništio svoj bungalov, čekao je nag na terasi dok je hotelsko osiguranje zvalo policiju.

Čak dvije slavne osobe su umrle u njemu: John Belushi, od predoziranja heroinom i kokainom, a Helmut Newton od posljedica zadobijenih u saobraćajnoj nesreći, nakon što je izgubio kontrolu nad svojim vozilom i udario u zid hotela.

U predvorju hotela srčani udar je imao slavni romanopisac Francis Scot Fitzgerald, a Elizabeth Taylor je pomogla Montgomeryju Cliftu da se oporavi nakon saobraćajne nesreće.

Nadahnut Francuskom

Ova monumentalna građevina nadahnuta je dvorcem iz doline Loire u Francuskoj, a okružena je stablima limuna, vinovom lozom i raštrkanim bungalovima koji pružaju privatnost i najvećim imenima iz svijeta filma.

Hotel se ponosi s 63 sobe, apartmana i bungalova koji su uređeni s jednostavnošću i elegancijom, a većina je opremljena kuhinjom. Neki čak imaju i službene trpezarije, balkone i privatne terase.

Tokom dana otvoren je restoran koji služi klasična internacionalna jela – sve od puževa, tartara i Cezar salate, do italijanske tjestenine i američkih odrezaka. Navečer pak svi odlaze u "Marmoont bar", gdje se najbolja alkoholna pića toče do kasno u noć, piše B92.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije