Stotine zastava ukrasit će glavni grad Bosne i Hercegovine

Radiosarajevo.ba
Stotine zastava ukrasit će glavni grad Bosne i Hercegovine
Foto: KJKP Park / Zastave na ulicama Sarajeva

Kako bi veće gradske ulice bile okićene u skladu sa sutrašnjim obilježavanjem Dana grada Sarajeva- 6. aprila, pobrinula se i ekipa preduzeća "Park" zadužena za dekorisanje, saopćeno je iz KJKP Park.

Tako su jutros radnici "Park"-a započeli postavljanje gradskih i državnih zastava na postolja na stubovima javne rasvjete duž glavne saobraćajnice na području svih gradskih općina, odnosno Starog Grada, Centra, Novog Sarajeva i Novog Grada.

Već se vihori na stotine zastava u ulicama Maršala Tita, Zmaja od Bosne, u Bulevaru Meše Selimovića, te Obali Kulina bana, na svim većim raskrsnicama u oba pravca.

Državne i gradske zastava postavljene su pomoću autokorpi, a najviše ih je ipak postavljeno duž desne obale Miljacke, od Skenderije prema i u blizini Vijećnice.

Ukrašavanje gradskih ulica zastavama BiH i Grada Sarajeva povodom 6. aprila ekipe "Park"-a završit će danas u toku dana, a iste će biti uklonjene u ponedjeljak.

Na zahtjev Općine Vogošća i u ulicama Jošanička i Omladinska danas će ekipe preduzeća "Park" postaviti zastave Općine Vogošća i Bosne i Hercegovine.

Inače, preduzeća "Park" jedino je ovlašteno preduzeće na nivou KS za dekorisanje javnih površina povodom praznika, a naša specijalizovana radna jedinica ima vrlo široku i bogatu lepezu usluga i materijalno je obezbijeđen alatom, materijalima i mehanizacijom za izvršavanje istih u Kantonu Sarajevo, a ponekad i šire.

Inače, preko 10.000 zastava raznih dimenzija i oblika, što državnih, entitetskih, kantonalnih, institucionalnih i zemalja svih država svijeta, vrlo su bogat fond kojim "Park" - ova "Dekoracija" raspolaže i vrši iznajmljivanje istih, dodaje se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije