Zlatan Karić predstavio novi singl You destroy me

0
Radiosarajevo.ba
Zlatan Karić predstavio novi singl You destroy me
PROMO / Zlatan Karić

Kraj godine donosi nam novu pjesmu popularnog kantautora Zlatana Karića, ujedno i osmog singla s njegovog nadolazećeg studijskog albuma čiji se izlazak očekuje u decembru.

Tekst i muziku za pjesmu You Destroy Me potpisuje Zlatan. Na pjesmi je surađivao za vrhunskim muzičarima: Alen Lemešević, Amar Češljar, Toni Toplan, Mišo Krpo i Adnan Mušanović. Iako ga javnost doživljava kao energičnog pjevača čije nas pjesme pozivaju na ples ili na bunt, Zlatan ovom pjesmom opet pokazuje kako mu odlično pristaju i balade.

"You Destroy Me je pjesma meni jako važna, intimna, a ipak se mnogi ljudi u ovoj pjesmi mogu pronaći. Priča je o toksičnim navikama koje mogu ubiti i najveću ljubav. Kada naše grube riječi koje često uključuju psovke ili ponižavanje ubijaju poštovanje i samopoštovanje, nagrizaju povjerenje, uništavaju intimnost... Često pribjegavamo kritici kao obliku samozaštite. Napadati ili optužiti lakše je nego se do kraja otvoriti i reći šta stvarno trebamo. Umjesto da izrazimo svoje potrebe i kažemo s čime smo nezadovoljni, kritikujemo i optužujemo partnera za probleme. Dobri osjećaji koje smo nekada dijelili umanjuju se i zamjenjuju s ogorčenošću i neprijateljstvom. U ovoj pjesmi sam želio reći koliko su bolne takve veze, a nekako mi je ljubav kao temeljna ljudska potreba najučinkovitije sredstvo za prikaz devalorizacije vrijednosti."- rekao nam je Zlatan Karić.

Zlatanova nova pjesma nas potiče da se preispitamo i upitamo možemo li biti bolji partneri i ljudi. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije