Zbog zastave Nagornog Karabaha: Armenija će biti sankcionirana

Anadolija
Zbog zastave Nagornog Karabaha: Armenija će biti sankcionirana
/ Printscreen
Uprkos striktnom upozorenju o zabrani isticanja "problematičnih zastava" na Eurosongu, Iveta Mukuchyan, koja predstavlja Armeniju, podigla je zastavu Nagornog Karabaha tokom prve polufinalne večeri

"Evropska radiodifuzna unija, EBU, i Refrentna grupa, upravno tijelo Eurosonga, najoštrije osuđuje mahanje zastavom Nagornog Karabaha u zelenoj sobi", saopštili su organizatori takmičenja.

Dodali su da bi bilo kakvo "dalje kršenje pravila Eurosonga 2016 moglo bi dovesti do diskvalifikacije iz ovogodišnje manifestacije ili na narednim takmičenjima".

U saopštenju se navodi da je Referentna grupa odlučila da sankcioniše armenskog javnog emitera AMPTV u skladu sa pravilima, ali su dodali da će "karakter sankcije utvrditi najkasnije do sljedeće sjednice Refrentne grupe u junu ove godine".

Iz grupe su naglasili da su svjesni napete situacije u Nagornom Karabahu i tenzija koje vladaju između Azerbejdžana i Armenije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije