Varalica sa Tindera - hit na Netflixu: Čuvajte se, još uvijek je na slobodi!

0
Radiosarajevo.ba
Varalica sa Tindera - hit na Netflixu: Čuvajte se, još uvijek je na slobodi!
Foto: Netflix / Hit dokumentarac

Da treba biti pažljiv prilikom upoznavanja ljudi preko društvenih mreža opće je poznato. Ipak neki, očarani osobama s druge strane, jednostavno zaborave na sve i povjeruju čak i u najluđe priče. Koliko lude, najbolje ocrtava novi Netflixov dokumentarac Varalica s Tindera (The Tinder Swindler).

Film priča o Simonu Levievu, pravog imena Shimon Yehuda Hayut, a donosi zapanjujuće priče triju žena: Cecilie Fjellhoy, Pernille Sjöholm and Ayleen Charlotte. Njih tri dijele istu sudbinu, a to je da su pale na njegov šarm i da ih je na kraju nasamario.

Iza dokumentarca stoji ista producentska ekipa koja je stvorila dokumentarnu seriju Don't F**ck With Cats. U samo nekoliko dana otkako je objavljen na Netflixu, ovaj film je već na vrhu liste najgledanijih filmova u Americi i Velikoj Britaniji.

Svi amandmani na Izborni zakon BiH koje je nametnuo Schmidt stupili na snagu

Svi amandmani na Izborni zakon BiH koje je nametnuo Schmidt stupili na snagu

Ukoliko ne želite znati baš ništa o Varalici s Tindera prije gledanja filma, preporučujemo vam da ne čitate dalje.

Profesionalni prevarant Shimon Yehuda Hayut promijenio je prije pet godina ime u Simon Leviev, implicirajući da je u rodbinskoj vezi s Levom Levievim, milijarderom, vlasnikom kompanije LLD Diamonds i takozvanim Kraljem dijamanata. Iako u stvarnosti nije imao nikakve veze s njim, mnogi su povjerovali da luksuzan život kojim se hvalio na društvenim mrežama realan i da je on sin bogataša

Na fotografijama koje je postavljao vidi se kako leti privatnim avionom, pilotira, provodi vrijeme na jahtama, odjeven u brendiranu garderobu posjećuje najskuplje klubove. Postoje čak i celebrityji s kojima se fotografirao. 

Na njegov šarm padaju mnogi, između ostalog ruska i izraelska manekenka. Pretpostavlja se da su tri žene koje su otvorile srce pred kamerama dokumentarca samo mali dio onih koje je varalica s Tindera prevario.  

Njegova majka koja skromno živi u Tel Avivu izjavila je da sina nije vidjela od njegove 18. godine, kad je pobjegao zbog optužbi za prevaru. Zna se da je bio u zatvoru u Finskoj. 

Žene kojima se dopao na Tinderu obično bi pristale s njim izaći na prvi sastanak.  Obično ih je baš na tom prvom sastanku nastojao impresionirati luksuzom i bogatstvom u kojem navodno živi. 

Uskoro im je počeo slati poruke da s njima želi brak i djecu. Postepeno je od svake od žrtava tražio posudbe sve veće i veće količine novca. Smatra se da je na ovaj način ukrao oko 10 miliona dolara. 

Film otkriva i kako je razotkrivena Simonova mreža laži. Vrijedno je spomena da su u tome značajnu ulogu imali i novinari!

Treba reći i da se ovaj prevarant, nakon što je odslužio minimalnu zatvorsku kaznu, trenutno nalazi na slobodi. Najavio je da će uskoro javnost saznati "njegovu stranu priče". 

U međuvremenu je obrisao svoj Instagram profil, a Tinder je banovao sve njegove lažne profile.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije