Vraća se serija Sandokan - poznato i ko će glumiti kultnog gusara

1
Radiosarajevo.ba
Vraća se serija Sandokan - poznato i ko će glumiti kultnog gusara
Foto: IMDb / Kabir Bedi kao Sandokan

Turski glumac Can Yaman glumit će izmišljenog gusara s kraja 19. stoljeća u rebootu kultne italijanske TV serije Sandokan.

Emisiju producira Lux Vide, istaknuta italijanska produkcijska kuća koja stoji iza serija Medici, Devils i nadolazeće Leonardo.

Na temelju niza popularnih pustolovnih romana italijanskog autora Emilija Salgarija, TV serija Sandokan prati pustolovine istoimenog gusara koji se sa svojom šarolikom posadom bori protiv kolonijalne moći Nizozemskog i Britanskog carstva u jugoistočnoj Aziji.

Originalni Sandokan, kojeg je 1976. godine režirao Sergio Sollima, katapultirao je indijskog glumca Kabira Bedija u bollywoodsku slavu, a gledali su ga u više od 85 zemalja svijeta. Izuzetno popularan bio je i na području bivše Jugoslavije.

Reboot će Yamana povezati s italijanskim glumcem Lucom Argenterom koji će glumiti gusara Yaneza, Sandokanovog vjernog pomoćnika.

Scenario su napisali Alessandro Sermoneta i Davide Lantieri, a ideja je stvoriti "svjež i moderan pogled na izmišljeni svijet Salgarija", navodi se u priopćenju.

Još uvijek ne znamo kad će početi emitiranje serije, ali, do tada, prisjetite se Sandokana, "malezijskog tigra", uz kojeg su odrasle brojne generacije na ovim prostorima:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije