Ulica u Skoplju nosit će ime legendarnog Akija Rahimovskog

0
Radiosarajevo.ba
Ulica u Skoplju nosit će ime legendarnog Akija Rahimovskog
Foto: Jutarnji.hr / Kiki Rahimovski kod gradonačelnice Skoplja

Kristijan Kiki Rahimovski, sin preminulog legendarnog pjevača grupe Parni valjak, Akija Rahimovskog, ovu sedmicu je boravio u posjeti svojoj baki, Akijevoj majci u domu penzionera u Skoplju, kao i svojoj "pradomovini" Makedoniji - gdje je na poziv tamošnje ministrice kulture Republike Sjeverne Makedonije i gradonačelnika Kruševa, zajedno s njima, zapalio svijeće na grobu Toše Proeskog.

Tom prilikom Kristijan je doznao i za inicijativu nove gradonačelnice Skoplja da se jedna ulica u glavnom gradu Sjeverne Makedonije nazove Akijevim imenom, pa je jučer uslijedio i prvi službeni prijem u uredu gradonačenice Skopja Daniele Arsovske, kao i prvi "radni dogovor" na tu temu.

A neposredno nakon tog sastanka, stigla mu je i službena zahvala iz ureda gradonačelnice Skoplja:

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

"Vrlo smo počašćeni što ste došli u Grad Skoplje i što smo imali priliku čuti o Akijevom životu i karijeri. Možete računati na nas za sve što vam je potrebno u Skoplju - i znajte da imate velikog prijatelja u nama.

Nadamo se da ćemo organizirati prekrasan događaj u čast Akija, gdje ćemo se ponovno vidjeti i da će se saradnja nastaviti i u budućnosti".

Podsjetimo, pjevač Aki Rahimovski preminuo je 22. januara ove godine u 66. godini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije