TV komedija o njemačkoj kancelarki: Angela Merkel u ulozi detektiva rješava misteriozna ubistva

2
Radiosarajevo.ba
TV komedija o njemačkoj kancelarki: Angela Merkel u ulozi detektiva rješava misteriozna ubistva
Foto: RTL / Insert iz filma Miss Merkel

Najprodavaniji roman njemačkog pisca Davida Safiera Miss Merkel dospjeli su na televiziju prošle godine. RTL je sada objavio datum nastavka.

Šta bivša kancelarka Angela Merkel zapravo radi u svojoj zasluženoj penziji nakon 16 napornih godina na čelu Njemačke? Nije baš tako mirno kao što bi se moglo zamisliti penzija bivšeg političara. Barem ne kada su u pitanju kriminalistički romani autora bestselera Davida Safiera, koji su trenutno izuzetno popularni i među februarskim bestselerima. Merkel uvijek mora rješavati uzbudljive krivične slučajeve.

Grobljanski baštovan zaglavljen je, i to naopako, u sveže iskopanoj raki. Leš u Uckermarku, na sjeveroistoku Nemačke, pronalaze niko drugi do Angela Merkel i njen psić Helmut. Bivša kancelarka sumnja u sposobnost lokalnih policajaca i započinje sopstvenu istragu.

Naoružajte se strpljenjem: Duge kolone vozila na ovim graničnim prijelazima

Naoružajte se strpljenjem: Duge kolone vozila na ovim graničnim prijelazima

Bizarnu priču Miss Merkel. Ubistvo na groblju napisao je autor bestselera David Safier. U zabavnoj filmskoj adaptaciji glumica Katharina Thalbach je u ulozi Merkelove. Premijera krimi-komedije je na nemačkoj televiziji RTL u utorak 19. marta.

Safier kaže da se pitao šta će Angela Merkel da radi kad ode s vlasti. Odgovor je 2021. spakovao u roman Miss Merkel. Ubistvo u Uckermarku. Djelo je našlo publiku, pa je dobio i dva nastavka. Drugi dio je takođe pretočen u film za RTL, a treći se očekuje krajem godine.

Katharina Thalbach je bivšu kancelarku već glumila u jednom filmu 2013. Nije očekivala da će opet, ali je za RTL rekla da ju je knjiga oduševila, jer ide dalje od dnevne politike.

"Vizuelna transformacija nije bila teška. Perika, jakna i gotovo", priča glumica. Međutim, Talbah je rekla da je pažljivo proučavala kretanje bivše kancelarke. Tu je i čuveni "Merkel dijamant", specifičan položaj šaka koji je kancelarka ponekad imala u javnosti.

Miss Merkel u filmu brzo postaje sumnjičava. Smrt baštovana mogla bi da ima veze sa dve zavađene porodice grobara. Rastaviti pozadinu nije lako. U svakom slučaju, ima nekoliko osumnjičenih, a policija misli da je u pitanju nesretan slučaj...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije