Svaka čast: Divanhana dobila nagradu za najbolji bend na svijetu!

0
Radiosarajevo.ba
Svaka čast: Divanhana dobila nagradu za najbolji bend na svijetu!
Foto: Promo / Divanhana

Najprestižniji world music časopis svijeta Songlines iz Velike Britanije već petnaestu godinu dodjeljuje svoje godišnje muzičke nagrade Songlines Music Awards, te na taj način promoviše muziku i umjetnike sa svih krajeva planete.

Dodjela nagrada održana je sinoć u Londonu, a priznanje 'Best Group' dodijeljeno je bosanskohercegovačkom sastavu Divanhana.

U okviru svečane ceremonije Songlines Music Awards 2023 Divanhana se javila iz Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine i izvela pjesmu Na Kušlatu se mahrama vihori.

Učenici iz Potočara posjetili Sarajevo: Posebno se oduševili vožnjom u žičari prema Trebeviću

Učenici iz Potočara posjetili Sarajevo: Posebno se oduševili vožnjom u žičari prema Trebeviću

Uz Divanhanu, ovogodišnje nominacije dobila su još tri sjajna umjentika/benda: Avalanche Kato (Burkina Faso), Eliza Carthy & The Restitution (Velika Britanija), Ablaye Cissoko & Cyrille Brotto (Senegal).

"Draga raja, poklanjamo vam pjesmu Na Kušlatu se mahrama vihori koju smo sinoć, iz Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine, izveli u okviru svečane ceremonije Songlines Music Awards 2023.

Pjesma o našim sudbinama, do domovini, o rađanju i umiranju. Pjesma koja je simbolično otvorila album Zavrzlama, te sa kojom priču i zatvaramo. Šaljemo Ljubav", poručili su iz grupe Divanhana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije