Sutra veliki koncert vojnih orkestara Ujedinjenog Kraljevstva i BiH

Promotivni tekst
Sutra veliki koncert vojnih orkestara Ujedinjenog Kraljevstva i BiH
U subotu, 23. septembra, s početkom u 18 sati u sarajevskom Alta Shopping Centru bit će upriličen nesvakidašnji koncert duvačkog vojnog orkestra iz Velike Britanije, Corps of Army music CAMUS i Vojnog orkestra Oružanih snaga BiH.

Nakon nekoliko fantastičnih nastupa vojnih orkestara koji su prethodnih dana održani pred brojnom publikom u Zenici, Doboju i Tuzli, sutra će i Sarajlije imati priliku uživati u vojnim koračnicama, klasičnim kompozicijama, ali i popularno-zabavnoj muzici koja će biti izvedena pod dirigentskom palicom starijeg narednika Will Casson Smitha i Pukovnika Tomislava Sušca.

Corps of Army music CAMUS jedan je od najvećih britanskih orkestara koji postoji više od 300 godina i nastupa na najznačajnijim državnim manifestacijama i ceremonijama poput onih koje se priređuju u ime kraljice Elizabete II i Princa Charlesa.

Organizatori koncerata, Ured vojnog atašea Britanske ambasade i Ministarstvo za odbranu BiH poručuju da su ovi muzički događaji rezultat višegodišnje uspješne bilateralne vojne saradnje, kroz koju su do sada upriličeni mnogobrojni nastupi, studijske posjete, različite obuke, kao i saradnja na drugim poljima.

Nakon koncerta u Sarajevu, gostovanje britanskog vojnog orkestra CAMUS završit će u Mostaru, gdje će u nedjelju, 24. septembra u Mepas Mallu biti održan posljednji od pet koncerata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije