Stiže film o šampionskoj generaciji Argentine iz Katara

0
Radiosarajevo.ba
Stiže film o šampionskoj generaciji Argentine iz Katara
Foto: EPA - EFE / Argentinin put do Boginje dolazi na veliko platno

Trijumf fudbalera Argentine na Svjetskom prvenstvu 2022. u Kataru pojavit će se na velikom platnu kao dokumentarac 14. decembra.

Nazvan po frazi koja je prožimala većinu argentinskog društva uoči najvažnijeg fudbalskog turnira, "Elijo creer" (Biram da vjerujem), bit će unutrašnji prikaz pobjede koji su igrači ispričali.

Vijest je objavio predsjednik Argentinske fudbalske federacije (AFA) Claudio "Chiqui" Tapia na poligonu Albicelestea u Ezeizi.

Suljagić: "Dobijamo poruke prijetnji, negiranja žrtava, provokacija i slavljenja raznih zločinaca"

Suljagić: "Dobijamo poruke prijetnji, negiranja žrtava, provokacija i slavljenja raznih zločinaca"

"Film će pokazati nešto od onoga što smo doživjeli tokom tog predivnog Svjetskog prvenstva koje nas je sve usrećilo. Veoma smo uzbuđeni što ćemo ponovo doživjeti to vrijeme i podijeliti ga sa fanovima", rekao je Tapia.

Dokumentarac je koproducirao GM, Tronito, Grupo Octubre i AFA, koji su već radili na Seleccion Argentina, la serie: Camino a Qatar, seriji Amazon Primea koja je pratila rad tima predvođenog Lionelom Scalonijem od osvajanja Copa Americe u Brazilu 2021. do Svjetskog prvenstva 2022. u Kataru.

Izvršni direktor Grupo Octubre Victor Santa Maria rekao je da se nada kako će se sav rad uložen u ovaj film vidjeti.

Najavljeno vrijeme trajanja će biti 80 minuta, sa snimcima snimljenim tokom Svjetskog prvenstva i ekskluzivnim intervjuima.

"Naš cilj je bio da navijači vide kako je Svjetsko prvenstvo bilo za igrače. Sa nevjerovatnom količinom nikad viđenog materijala koji smo uzeli iz timskog kampa i svlačionica tokom turnira", rekao je producent Gonzalo Arias.

U dokumentarcu će se naći mnogi osvajači Svjetskog prvenstva, kao što su Scaloni, Tapia, Lionel Messi, Emiliano "Dibu" Martinez, Angel di Maria i drugi.

Bit će prikazan u više od 300 kina širom zemlje počevši od 14. decembra, samo četiri dana od godišnjice osvajanja naslova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije