Snima se film o Sylvesteru Stalloneu i najpoznatijoj priči iz njegovog života

1
Radiosarajevo.ba
Snima se film o Sylvesteru Stalloneu i najpoznatijoj priči iz njegovog života
Foto: Screen Rant / 'Rocky' je bio najveći kino-hit 1976. godine

I Play Rocky naziv je novog filma koji će ispričati priču o tome kako je Sylvester Stallone snimio prvi film o Rockyju Balboi daleke 1976. godine.

Film koji će režirati Peter Farrelly, trenutno je u izradi i bit će ponuđen potencijalnim kupcima na nadolazećem sajmu Filmskog festivala u Cannesu.

Radnja će pratiti siromašnog glumca s djelomično paraliziranim licem i govornom manom koji u tri dana napiše scenarij za film koji veliki studio želi kupiti, ali on ga odbija prodati, osim ako ne dobije glavnu ulogu.

Vozači u ovom gradu staju na semaforu kako bi izašli iz automobila i na tablice nalijepili traku

Vozači u ovom gradu staju na semaforu kako bi izašli iz automobila i na tablice nalijepili traku

Naime, producenti su zaista htjeli da Rockyja glumi James Caan, no Stallone nije htio popustiti.

Upornost mu se itekako isplatila. Stallone je odbio uzeti 350.000 dolara (637.647 KM) za scenarij, ali je pristao na ponuđenih 35.000 (63.764 KM) i dopuštenje da glumi glavnog lika.

Kao što je poznato, Rocky je postao najveći kino-hit na blagajnama 1976. Snimljen je za 1.2 miliona dolara (2,19 miliona KM), a zaradio je više od 117.2 miliona dolara (213,52 miliona KM).

Imao je i deset nominacija za Oscara te je osvojio tri nagrade, uključujući i onu za najbolji film.

Prema izvorima, u toku je proces odabira glumaca te se aktivno traži osoba koja će glumiti Stallonea. Zasad nije poznato hoće li i na koji način on biti uključen u ovaj projekt.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije