Slavni pozivaju Amerikance da glasaju

Radiosarajevo.ba
Slavni pozivaju Amerikance da glasaju
Slavni američki redatelj Joss Whedon je lansirao kampanju u kojoj je želio podstaći ljude da obavezno izađu na izbore i glasaju.

A koji je najbolji način da uvjere građane da glasaju - pa da pozovu gomilu slavnih osoba koji će govoriti o tome koliko je bitno izaći na izbore i iskoristiti svoje građansko pravo.

Video snimak objavila je produkcija Save The Day, a u njemu se pojavljuje 27 slavnih, poluslavnih i nepoznatih osoba.  Između ostalog, tu su Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Mark Ruffalo, Julianne Moore, Keegan-Michael Key, Don Cheadle, James Franco, Jesse Williams, Cobie Smulders, Martin Sheen, Leslie Odom Jr., Neil Patrick Harris...

Iako se u suštini nikako ne izgovaraju imena dvoje predsjedničkih kandidata u SAD-u, kroz snimak se može primijetiti da oni pozivaju glasače da "ne izaberu rasistu, nasilnog kukavicu koji konstantno oštećuje srž američkog društva".

Odom Jr. je čak pitao: "Da li želimo dati pristup nuklearnom oružju takvoj osobi?"

(Ne. Odgovor je NE).

Na kraju se snimak završava šaljivim obećanjem da će se glumac Mark Ruffalo skinuti nag u narednom filmu - obećanje su dale njegove kolege, dok je sam glumac ostao zbunjen navedenim i pokušao ubijediti ostale kako je najbitnije samo da se glasa... zar ne?

Pogledajte šašavi snimak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije