Slavni glumac otkrio zašto stalno igra uloge negativca

0
Radiosarajevo.ba
Slavni glumac otkrio zašto stalno igra uloge negativca
Foto: IMDb / Mikkelsen u filmu Fantastične zvijeri: Dumbledoreaova tajna

Jedan od najpoznatijih danskih glumaca Mads Mikkelsen često igra glavnog negativca u filmovima i serijama.

Mikkelsen je savršeno utjelovio Hannibala Lectera televizijskoj seriji Hannibal, koja je emitovana od 2013. do 2015. godine.

Pored ove uloge, danski glumac može da se pohvali i onima u filmovima Casino Royale, Doctor Strange, Fantastične zvijeri: Dambledoreova tajna (Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore), i Indiana Jones i artefakt sudbine (Indiana Jones and the Dial of Destiny).

Ponovo se oglasio FK Sarajevo: Pročitajte važno saopćenje za navijače

Ponovo se oglasio FK Sarajevo: Pročitajte važno saopćenje za navijače

U danskim filmovima i serijama ne igra negativce koliko u Hollywoodu, čak se pojavljuje u nekim romantičnim komedijama.

Ranije ove godine, dok je promovisao najnoviji film o Indiana Jonesu, glumac je rekao da su uloge negativaca želja hollywoodske elite.

Sada je na Međunarodnom filmskom festivalu u Marrakechu iznio svoju teoriju o tome zašto ga često vidimo na strani zla u američkim filmovima.

"To je jednostavno. Čudan je akcenat. Zaista jeste. Nekada je to bio njemački, pa britanski, pa ruski, a sada su se iz nekog razloga zaljubili u danski naglasak. To je najvažniji razlog", tvrdi glumac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije