Skandal u Srbiji: Vučić 'umiješao prste' u izbor Pjesme za Euroviziju, favorit izbačen iz programa?

1
Radiosarajevo.ba
Skandal u Srbiji: Vučić 'umiješao prste' u izbor Pjesme za Euroviziju, favorit izbačen iz programa?
Foto: Instagram / Savo Perović

Je li stvarno moguće da je politika uplela prste u srbijanski "Izbor pjesme za Euroviziju" i iz daljnjeg takmičenja izbacila jednog od favorita Savu Perovića?

Srpski mediji nagađaju da se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prepoznao u pjesmi Presidente s kojom je 32-godišnji Crnogorac, koji od 2008. godine živi u Beogradu, sinoć nastupio na PZE.

Ove glasine podgrijao je i sam Savo kojem je zakazano gostovanje na jednoj srbijanskoj televiziji 'oteo' Vučić sa svojim 'izvanrednim obraćanjem publici', na što je muzičar (koji je jučer nastupio u neobičnom crvenom kostimu što ga je odjenuo na goli torzo, s maskom na licu po uzoru na onu što ju je nosio Hannibal Lecter), neraspoloženo kazao kako je to normalno.

Ivica Puljić otkriva šta Vučić namjerava uraditi: Zanimljiv odgovor je dobio iz Amerike

Ivica Puljić otkriva šta Vučić namjerava uraditi: Zanimljiv odgovor je dobio iz Amerike

Nije to bilo sve, nego je još na pitanje na koga se to odnose stihovi njegove pjesme - koji glase:

Nikog ne pitam
Samo uzimam
Ti se bolje pazi mene
Sve je igra, presidente... - rekao kako su posvećeni svim predsjednicima.

To je, kažu upućeni, bilo dovoljno da Vučić dobije slom živaca i da mu pri pomisli kako bi Savu i njegov Presidente trebao čuti i vidjeti još i u subotnjem finalu padne mrak na oči. Naravno, teško da će se doznati je li predsjednik Srbije doista intervenirao na RTS-u, ali u najmanju ruku je čudno što se pjevač koji je u svoj polufinalni nastup uložio 10.000 eura, a čija je pjesma dosad zabilježila više od pola miliona pregleda nije uspio kvalificirati za finale.

Ali, zato ćemo tu, u finalu, opet gledati Luku Blacka i njegov hit Samo mi se spava. Da, to je onaj muzičar koji je šokirao Beograd šećući igračku jastoga na ulici, a sada je otkrio i zašto je od Luke Ivanovića iz Čačka postao Luke Black.

"Luke jer je to engleska verzija mog imena, a Black zato jer sam kao tinejdžer bio dramatičan i smatrao da je muzička scena u Srbiji umrla i onda sam 40 dana nosio crno, kao što naši običaji nalažu", pojasnio je prvi muzičar s ovih prostora koji je potpisao ugovor s Universal Musicom. Luke Black živi u Londonu, osim u Srbiji popularan je i u Kini, a po kladionicama je favorit srbijanskog izbora za Eurosong.

Na kladionicama dobro kotira i stasiti i dugokosi Princ od Vranje, pravim imenom Stefan Zdravković, kojeg su podlaci u srbijanskim medijima nazvali srpskom Ruslanom. Ovaj profesor norveškog jezika i bivši prvak Srbije i vicešampion Balkana u karateu u kojem ima crni pojas oduševio je sinoć publiku svojom izvedbom pjesme Cvet sa istoka, ali i scenskim kompletićem koji je mnoge podsjetio na svojevrsni ratnički kilt. U trenucima dok su se čekali rezultati u televizijskom studiju natezao je pljosku u kojoj je, tvrdi, bio čaj od kamilice.

Večeras je na redu drugo polufinale srpskog izbora za Eurosong, u kojem su favoriti djevojke iz skupine Hurricane i Zejna. Ženski 'uraganski' trio čini nova postava grupe, a pjevat će Zumi zimi zami u kostimima Borisa Kargotića, dizajnera čije se novogodišnje kreacije za Lepu Brenu mnogi još uvijek sjećaju. One će se boriti protiv Zejne koja dolazi s pjesmom Rumba koja, kaže, predstavlja snagu, samopouzdanje, seksualnost i sve najbolje strane žene koja je s jedne strane lavica, a s druge nježni cvjetak.

Show će i večeras, baš kao i u subotu, glumac Milan Marić koji je sinoć zasjao u elegantnom crnom odijelu. Nekim gledateljima i to je bilo dovoljno pa su mu na Twitteru poručili:

"Najbolje da ti odeš u Liverpool. Ne moraš ni pjevati. Samo stani na pozornicu i budi lijep, i takav si bolji od ovih budala što se takmiče", jedan je od komentara, a prenosi Jutarnji list.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije