Severina dobila još jednu pravnu bitku protiv Milana Popovića

1
Radiosarajevo.ba
Severina dobila još jednu pravnu bitku protiv Milana Popovića
Instagram / Severina

Još jedna pravna bitka između bivših partnera Severine Kojić i Milana Popovića dobila je sudski epilog. Pravomoćnom presudom suda u Dubrovniku pjevačica je oslobođena krivične optužbe za klevetu koju je protiv nje podigao Popović nakon što je prije četiri godine gostovala u RTL Direktu kod voditelja Zorana Šprajca.

Pjevačica je tada kao javna osoba dala podršku Nini Kuduz. Tom prilikom kazala je, kako se navodi u spisima, da je Popović prijetio da će joj zagorčati život, da će uzeti portparola te da će u medijima pričati o njoj, da će joj oduzeti dijete i da bi je, da su u Americi, već zgazio, piše Večernji.hr.

Podsjetimo, gostujući kod Šprajca Severina je kazala da je Popović donio lažan nalaz iz Srbije da je njihov maloljetni sin Aleksandar anoreksičan s ciljem da se diskreditiraju njene roditeljske kompetencije. Presudom je zadovoljna pjevačica, ali i njena advokatica Višnja Drenški-Lasan.

„Presuda je bila očekivana, prvostepena presuda je bila oslobađajuća, žalba nije s uspjehom ni na koji način pokazala da bi se ta presuda u drugostepenom postupku ukinuti jer se cijela presuda svodila na to da je sud pogrešno utvrdio činjenično stanje što je primijetio i drugostepeni sud u Dubrovniku koji je konstatirao da je prvostepeni sud proveo sve potrebne radnje i pravilno utvrdio činjenično stanje odnosno da nisu počinjena krivična djela onakva kakva su se stavljala na teret", kazala je za Večernji.hr Drenški-Lasan koja je zastupala Severinu u ovom postupku.

Dakle, nastavlja ona, stavilo se na teret da je Severina počinila krivično djelo klevete jer je u emisiji RTL-a gostujući kod Šprajca iznijela neistinite tvrdnje koje mogu štetiti časti i ugledu Milana Popovića.

"Za mene je bilo očekivano da će biti potvrđena ta presuda s obzirom na samu žalbu koju je gospodin Popović putem advokata uložio na tu presudu“, kazala je Lasan.

Dodala je kako je u konačnici pokazano da pjevačica nije počinila krivično djelo klevete.

"Ona je zaista iskazivala sve ono što je bilo i što se kroz postupke pokazalo kao takvo“, zaključila je advokatica.

Sud je zaključio i da brojne tužbe koje Popović podnosi protiv pjevačice njoj zaista zagorčavaju život, da je Poliklinika za dječje bolesti u Zagrebu utvrdila da je dijete uredno razvojne dobi i da nije anoreksično i da nalaz koji to tvrdi nije istinit, da je u Vršcu pokrenuo postupak da je liši roditeljskog starateljstva , pa je i njen iskaz da je rekao da će joj oduzeti dijete istinit jer je takav postupak pokrenuo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije