Sarajevski reper Kontra objavio novi album

1
Sarajevski reper Kontra objavio novi album
Adnan Lingo / Kontra

Sarajevski reper i član FM Jam kolektiva, Kontra je danas izdao svoj drugi solo album pod nazivom „Nikad zauvijek isti“. Na albumu se nalazi 8 pjesama, snimljen je u studiju „Kolateral“ a od gostiju se pojavljuju Shtuka, Mirza Sijerčić i DJ Mrki. Album se može poslušati na online servisima Spotify, Deezer, Apple Music i drugim, a u 17 sati će biti dostupan na FM Jam YouTube kanalu.

Dugo se nisam pojavljivao sa solo pjesmama i ovaj album mi je bio eksperiment koji je konačno dobio željenu formu i zvuk. Ne bih ga uspio do kraja realizirati bez podrške svojih prijatelja i saradnika koji su vjerovali u ovaj projekat i nesebično dali svoj maksimum. Prije svega tu mislim na Shtuku koji je miksao cijeli album, zatim Adnan Lingo koji je uradio sve fotografije i dizajn omota, a tu je i naravno bezrezervna podrška FM Jam ekipe - kaže Kontra.

Istovremeno je objavio spot za pjesmu „Na svoj način“ koji je režirao i snimao Vedran Haračić, a snimljen je u JU „Centar kulture i mladih“ Općine Centar. Muziku za ovu pjesmu je radio Rijad Fazlić Kolateral, muzički producent koji je preminuo ove godine u 25. godini života.

Rap muzika nije jednodimenzionalna. Ta pjesma nije po tipičnoj formuli singla, ali je meni jako draga, posebno zbog činjenice što je to posljednja pjesma na kojoj smo skupa radili rahmetli Rijad i ja - prisjeća se Kontra.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, promocija albuma će biti ograničena na internet i čekat će bolja vremena za koncertnu promociju.

Iako nije najpametniji potez izdavati album u vrijeme pandemije, važno je da muzika izlazi i da ljudi imaju šta slušati, zaključio je Kontra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije