Ruski reper Ivan Petunin Walkie počinio samoubistvo: "Nisam spreman ići u rat i ubijati ljude"

5
Radiosarajevo.ba
Ruski reper Ivan Petunin Walkie počinio samoubistvo: "Nisam spreman ići u rat i ubijati ljude"
Foto: Twitter / Ivan Petunin Walkie

U petak je u Krasnodaru, u Rusiji, reper i umjetnik Ivan Petunin, koji je nastupao pod umjetničkim imenom Walkie, počinio samoubistvo, javlja ruski servis Radija Slobodna Europa.

Ostavio je video poruku u kojoj je poručio da nije spreman ići u rat i ubijati ljude.

Walkie je skočio kroz prozor svog stana.

Prošlo je 28 godina od reintegracije: Dan kad se Grbavica vratila svom Sarajevu

Prošlo je 28 godina od reintegracije: Dan kad se Grbavica vratila svom Sarajevu

Russian rapper Ivan Petunin killed himself as a symbol of protest against the war and Russian mobilization. Before his suicide he recorded the below farewell video explaining his actions: (A few excerpts) “All of us are now held hostage by a maniac. A maniac who has given us only three choices: the army, jail, or this the final act of protest that I now make.” “Listen to my music to understand who I was. Especially the songs “stars” I recorded with a fellow Ukrainian rapper Artyom Loik (note: seems like this is the song: https://m.youtube.com/watch?v=O4jq0b8ayAg ) “While the mobilization is partial now I have no doubt that it will soon become fully fledged. While I do have medical exemptions not to be mobilized I also have two hands two legs and an index finger that will allow me to pull the trigger on a weapon and kill people so I have no doubt I will be called up too. I have no right to kill people.” RIP I’ll def check out the songs. Seemed like a normal good kid. People like that don’t have a place in Russia 🤷‍♂️

Posted by Izyaslav Koza on Friday, September 30, 2022

U videu koji je snimio prije samoubistva, Walkie govori da je kobnu odluku donio zbog objave djelomične mobilizacije u Rusiji.

Također je rekao da je svih sedam mjeseci od početka ruske oružane invazije na Ukrajinu "bilo vrlo bolno za njega".

Walkie se držao pacifističkih pozicija i nije želio uzeti oružje.

Pjevač je rekao da ima odgodu od vojnog roka iz zdravstvenih razloga, ali ne vjeruje da će vojni uredi uzeti u obzir odgode i vjeruje da će djelomična mobilizacija uskoro prerasti u punu.

"Sve nas isti manijak drži kao taoce", reče Walkie.

Prije smrti, reper je svojoj djevojci poslao i SMS poruku u kojoj ju je pozvao da čuva uspomenu na njega i zapamti da je uvijek živio čiste savjesti.

Ivan Petunin imao je 27 godina. Nekoliko sati prije smrti na internet je objavio svoj novi album Walk Out Boy 3.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije